MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 13- imamlığa Layık Olanlar ve çocuğun imamlığı

 

2. Ebu Said el-Hudri (r.a.)

 

7166 (1) Ebu Said'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamlığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hakeder. ''

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim, mesacid 1/464 (289), Nesai 2/77 (782) ve İbn Huzeyme 3/4 (1508) rivayet ettiler.

 

 

 

7167 (2)- Ahmed bildiriyor: Muhammed b. Cafer'e üç kişi bir araya geldiği zaman namaz vakti gelmesi durumunda nasıl yapacakları konusu sorulunca şöyle dedi: "Said'in Katade'den, onun da Ebu Nadra'dan, onun da Ebu Said el-Hudri (r.a.)'den bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamlığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hak eder'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7168 (3)- Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamfığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hakeder'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7169 (4)- Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamlığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hakeder'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7170 (5)- Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamlığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hakeder'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7171 (6)- Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Üç kişi bir araya geldiği zaman biri imam olsun. İmamlığı da Kur'an'ı en iyi okuyan hakeder'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

3. Enes b. Malik (r.a.)

 

7172- Enes b. Malik'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bir topluluğa içlerinde Kur'an'ı en iyi okuyan kişi imam olur'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Heysemi (2318) der ki: "Hadisi Ahmed b. Hanbel rivayet etmiş olup ravileri güvenilir olarak değerlendir''mişlerdiL" 

 

 

SONRAKİ