MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 1- Cemaatle Namaz Kllmanın Fazileti

 

2. Ebu Hureyre (r.a.)

 

7022 (1) Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Bu kanalla İbn Mace (787) rivayet etti.

 

 

 

7023 (2)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi yedi derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Bu kanalla İshak b. Raheveyh (258) rivayet etti.

 

 

 

7024 (3)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. Buhari, tefsir (6/108) ve Abdurrezzak 11522 (2001) rivayet ettiler.

 

 

 

7025 (4)- Ömer b. Ata b. Ebi'l-Huvar bildiriyor: Nafi' b. Cübeyr ile otururken Ebu Zeyd b. er-Reyyan'ın -İbn Bekr rivayetinde "Zeyd b. ez-Zebban'ın"- damadı Ebu Abdillah oradan geçti. Nafi onu yanına çağırıp dedi ki: "Ebu Hureyre (r.a.)'den işittiğime göre Resulullah {Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin imamla (cemaatle) kıldığı namaz, kendi başına kıldığı yirmi beş namazdan daha üstündür'' buyurmuştur."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim (1/180) ve Ebu Avane, Müsned'de (2/3) rivayet ettiler.

 

 

 

7026 (5)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi yedtl veya Ilyirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

7027 (6)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur. Yayha bunu rivayet ederken: "İnşaallah öyledir" der.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7028 (7)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş kat daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim (649) rivayet etti.

 

 

 

7029 (8)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cemaatle kılınan namazı birinizin kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş kat daha üstündür" buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7030 (9)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): liKişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür" buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7031 (10)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): liKişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür" buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7032 (11)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): liKişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür" buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

7033 (12)- Ömer b. Ata b. Ebi'l-Huvar bildiriyor: Kendisi, Nafi' b.

Cübeyr ile otururken Zeyd b. Zebban el-Cühenl'nini damadı olan Ebu Abdil1ah oradan geçti. Nafi onu yanına çağırıp şöyle dedi: "Ebu Hureyre (r.a.)'den işittiğime göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin imamla (cemaatle) kıldığı namaz, kendi başına kıldığı yirmi beş namazdan daha üstündür'' buyurmuştur."

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ