MÜSNED-İ HANBEL

CEMAATLE NAMAZ

 

DEVAM: 1- Cemaatle Namaz Kllmanın Fazileti

 

3. İbn Ömer (r.a.)

 

7034 (1) İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi yedi kat daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari: (649) ile Müslim (650) rivayet ettiler.

 

 

 

7035 (2),- Abdullah b. Ömer b. el-Hattab'ın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah cemaatle namaz kılınmasından hoşlanır'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

Heysemi, Mecmau'z-Zevaid'de (2/39): "Ahmed rivayet etti, isnadı hasendir" demiştir.

 

 

 

7036 (3)- Abdullah b. Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi yedi derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. Malik, Muvatta da (1/148) rivayet etti.

 

 

 

7037 (4)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cemaatle kılınan namaz, birinizin kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş kat daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

7038 (5)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kişinin cemaatle kıldığı namaz, kendi başına kıldığı namazdan yirmi yedi derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Malik (l/88), Şafii Sünen'de (81), Buhari (645), Müslim (650) ve Nesai (2/103) rivayet ettiler.

 

 

 

7039 (6)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem); '' (Cemattle kılınan namaz, kişinin kendi başına kıldığı namazdan) yirmi yedi kat daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4. Ebu Said el-Hudri (r.a.)

 

7040 (1) Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem); ''Cemaatle kılınan namaz, kişinin kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric. Buhari (646), Ebu Davud (560) ve İbn Mace (788) rivayet ettiler.

 

 

 

7041 (2)- Ebu Said el-Hudri (r.a.)'in bildirdiğine göre ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem); ''Cemaatle kılınan namazı kişinin kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş derece daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5. Aişe (r.anha)

 

7042- Hz. Aişe (r.anha)'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cemaatle kılınan namazı kişinin kendi başına kıldığı namazdan yirmi beş kat daha üstündür'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari 2/131 (646) ve Müslim 1/449 (949) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ