MÜSNED-İ HANBEL

YOLCULUK ADABI VE İBADET

 

8- Gece Vakti Habersiz Eve Dönmemek, Dönüş Sonrası iki Rekat Namaz Kılmak

 

1. Ka'b b. Malik (r.a.)

 

6694 (1) Tövbesi kabul edilen üç kişiden biri olan Ka'b b. Malik der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir yolculuktan döndüğü zaman ilk önce Mescid'e gider, iki rekat nafile namaz kılardı. Selam verdikten sonra namaz kıldığı yerde oturur, insanlar yanına gelip selam verirlerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari, cihad 6/193 (3088) ve Müslim, musafirin 1/496 (716) rivayet ettiler.

 

 

 

6695 (2)- Abdurrahman b. Ka'b b. Malik, babasından bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Tebuk gazvesinden kuşluk vakti döndü. ilk önce Mescid'e gidip iki rekat namaz kıldı. Yolculuktan döndüğü zamanlarda da böyle yapardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6696 (3)- Abdurrahman b. Ka'b b. Malik, babasından bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Tebuk gazvesinden döndüğü zaman ilk önce Mescid'e gidip iki rekat namaz kıldı. Yolculuktan döndüğü zamanlarda da böyle yapardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6697 (4)- Ka'b b. Malik der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yolculuk dönüşünde Medine'ye gündüzleri kuşluk vaktinde girerdi. Geldiğinde ilk önce Mescid'e gidip iki rekat namaz kılardı. Namazı bitirince de orada otururdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6698 (5)- Abdurrahman b. Ka'b b. Malik, babasından bildiriyor: "ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yolculuk dönüşünde Medine'ye kuşluk vakti girerdi. ilk önce Mescid'e gidip iki rekat namaz kılar ve bir süre orada otururdu."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6699 (6)- Ka'b b. Malik der ki: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yolculuk dönüşünde Medine'ye gündüzleri kuşluk vaktinde girerdi. Geldiğinde ilk önce Mescid'e gidip iki rekat namaz kılardı. Namazı bitirince de orada bir süre otururdu."

 

 

SONRAKİ