MÜSNED-İ HANBEL

YOLCULUK ADABI VE İBADET

 

DEVAM: 1- Yolculuk Adabı, Yolculuk Duaları ve Yolculukta İlgili Diğer Hususlar Yolculuğa Teşvik ve Yolculuk Adabı

 

3. Ebu Hureyre (r.a.)

 

6576 (1) Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında köpek veya çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim (2/164), Ebu Davud 2/330 (2555) ve Tirmizi (3/32) rivayet ettiler.

 

 

 

6577 (2)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında köpek veya çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6578 (3)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

Diğer tahric: Müslim, Ebu Davud ve Tirmizi rivayet ettiler.

 

 

 

6579 (4)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında köpek veya çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

 

 

6580 (5)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez" buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Müslim, libas 3/1672 (2113), Ebu Davud, cihad 3/25 (2555) ve Nesai, ziynet 8/180 (5222) rivayet ettiler.

 

 

 

6581 (6)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez" buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

6582 (7)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6583 (8)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında köpek veya çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[Hasen]

 

 

 

6584 (9)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan veya köpek bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6585 (10)- Ebu Hureyre (r.a.)'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında köpek veya çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ