MÜSNED-İ HANBEL

YOLCULUK ADABI VE İBADET

 

DEVAM: 1- Yolculuk Adabı, Yolculuk Duaları ve Yolculukta İlgili Diğer Hususlar Yolculuğa Teşvik ve Yolculuk Adabı

 

4. Ümmü Habibe (r.anha)

 

6586 (1) Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan (sesi) bulunan bir kervana eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud 3125 (2554) ve Darimi 2/75 (2678) rivayet ettiler.

 

 

 

6587 (2)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan (sesi) bulunan bir kervana eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6588 (3)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6589 (4)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan (sesi) bulunan bir kervana eşlik etmez'' buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6590 (5)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez" buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6591 (6)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez" buyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6592 (7)- Nafi'nin İbn Ömer'den bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmez" buyurmuştur.

 

Abdullah der ki: Babama: "Yanlış!" dediğimde, babam: "Peki nasıl?" diye sordu.

Ona: "Ubeydullah bunu Nafi'den, o da Salim'den, o da Ebu'l-Cerrah'tan, o da Ümmü Habibe'den, o da bunu Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in rivayet etmiştir" dediğimde: "Doğru söyledin" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6593 (8)- Ümmü Habibe'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan bulunan bir gruba eşlik etmezılbuyurmuştur.

 

[-Sahihtir-]

 

 

5. İbn Ömer (r.a.)

 

6594- Ebu Bekr b. Musa der ki: Salim b. Abdillah b. Ömer ile birlikteyken Ümmü'l-Benin'e ait bir kervan yakınlardan geçti. Kervandaki hayvanların boyunlarında da çanlar bulunuyordu. Bunun üzerine Salim dedi ki: "Babamın bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Melekler, yanlarında çan bulunan bir kervana eşlik etmez'' buyurmuştur. Sence bu kervanda kaç tane çan var?"

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric: Nesai (2/291) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ