MÜSNED-İ HANBEL

DUHA (KUŞLUK) NAMAZI

 

DEVAM: 3- Ashabın Bu Namaz Konusundaki İhtilafları

 

Hz. Aişe (r.anha)

 

6545 (5) Muaze der ki: Aişe (r.anha)'ye: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kuşluk namazı olarak kaç rekat kılardı?" diye sorduğumda: "Asgari dört rekat kılar, bunların üzerine de dilediği kadarını eklerdi" dedi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6546 (6)- Ümmü Zerre der ki: Aişe (r.anha)'nin kuşluk namazı kıldığını ve: "Benim gördüğüm, kuşluk namazı olarak Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in sadece dört rekat kıldığıdır" dediğini işittim.

 

[Hasen]

 

 

 

6547 (7)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kuşluk namazı olarak (asgari) dört rekat kılar, bunların üzerine de dilediği kadarını eklerdi."

 

 

 

6548 (8)- Muaze der ki: Aişe (r.anha)'ye: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kuşluk namazı olarak dört rekat mı kılardı?" diye sorduğumda: "Evet, en az dört rekat kılar, bunların üzerine de dilediği kadarını eklerdi" dedi.

 

12953 (1)'de tekrar edecektir.

 

 

 

6549 (9)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kuşluk namazı olarak (asgari) dört rekat kılar, bunların üzerine de dilediği kadarını eklerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6550 (10)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) evimde kuşluk vakti dört rekat namaz kıldı."

 

[Hasen]

 

 

 

6551 (11)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: "Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kuşluk namazı olarak (asgari) dört rekat kılar, bunların üzerine de dilediği kadarını eklerdi."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6552 (12)- Başka bir kanalla bu hadisin aynısı rivayet edilmiştir.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ