MÜSNED-İ HANBEL

TEHECCÜD VE VİTR

 

DEVAM: 9- Vitr'in Fazileti ve Kılınmaya Gayret Edilmesi

 

DEVAM: 1.Ali (r.a.)

 

6286 (2) Hz. Ali der ki: "Vitir, vakit namazları gibi bir farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Nesai, es-Sünenu'l-kübra'da (1385) rivayet etti.

 

 

 

6287 (3)- Hz. Ali der ki: "Vitir, vakit namazları gibi bir farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir."

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Tirmizi (2/316) rivayet etti.

 

 

 

6288 (4)- Hz. Ali der ki: "Vitir, farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir. Allah vitirdir (tektir) ve vitri (teki) sever"

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Tirmizi (2/316) rivayet etti.

 

 

 

6289 (5)- Hz. Ali der ki: "Vitir, farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir. Bu namazı bırakmayınız." Şu'be der ki: "Benim yanımda bu hadisin: ''Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) vitir kıldı'' ifadesiyle birlikte yazılı olduğunu gördüm."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6290 (6)- Hz. Ali der ki: "Vitir, vakit namazları gibi bir farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6291 (7)- Asım b. Damra'nın bildirdiğine göre Hz. Ali'ye vitir namazının vacip olup olmadığı sorulunca: "Farz namazlar gibi değildir, fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in ve ashabının alışkanlık haline getirdiği ve devam ettikleri bir sünnettir" cevabını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6292 (8)-Z Hz. Ali der ki: "Vitir, vakit namazları gibi bir farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6293 (9)-Z Hz. Ali der ki: "Vitir, farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in alışkanlık haline getirdiği bir sünnettir. Ey Kur'an ahalisi! Vitir namazını kılınız."

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6294 (lO)-Z Hz. Ali der ki: "Vitir, vakit namazlarınız gibi farz değildir. Fakat Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) vitir namazını kılıp: ''Ey Kur'an ahalisi! Vitir namazını kılınız. Allah vitirdir (tektir) ve vitri (teki) sever" buyurdu. Bu hadis, Abdullah b, Sandal'ın lafzıdır ve ikisi de aynı manadadır.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6295 (ll)-Z Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah {Sallallahu aleyhi ve Sellem}: ''Allah vitir'dir (tektir) ve vitri (teki) sever. Ey Kur'an ehli! Vitir namazını kılınız" buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Bezzar (670, 671) rivayet etti.

 

 

 

6296 (12)-Z Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah {Sallallahu aleyhi ve Sellem}: ''Allah vitirdir (tektir) ve vitri (teki) sever. Ey Kur'an ehli! Vitir namazını kılınız" buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

6297 (13)-Z Hz. Ali'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah vitirdir (tektir) ve vitri (teki) sever. Ey Kur'an ehli! Vitir namazını kılınız" buyurdu.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ