MÜSNED-İ HANBEL

TEHECCÜD VE VİTR

 

DEVAM: 9- Vitr'in Fazileti ve Kılınmaya Gayret Edilmesi

 

2- Abdullah b. Ömer (r.a.)

 

6298 (1) Abdullah b. Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah vitirdir (tektir) ve vitri (teki) sever" buyurdu. Nafi der ki: "İbn Ömer yapacağı her şeyi tek sayıda yapardı."

 

[-Sahihtir-]

 

Heysemi, (2/240), Ahmed ve Bezzar'ın ravilerinin güvenilir olduğunu söyledi.

 

 

 

6299 (2)- Abdikays'ın azatlısı Müslim el-Kurri'nin bildirdiğine göre bir adam İbn Ömer'e: "Sence vitir namazı sünnet midir?" diye sorunca: "Sünnet te ne demek! Hem Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), hem Müslümanlar vitir namazını kıldılar" cevabını verdi. Adam: "Hayır (ben onların kılıp kılmadığını sormadım. Vitir namazı) sünnet mi?" deyince ise: "Pes doğrusu! Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve Müslümanlar vitir namazını kıldılar sözünü anlamıyor musun?" karşılığını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Malik (1/146) belağan rivayet etti.

 

 

 

6300 (3)- Nafi'nin bildirdiğine göre bir adam İbn Ömer'e: "Vitir namazı vacip mi?" diye sorunca: "Hem Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem), hem Müslümanlar vitir namazını kıldılar" cevabını verdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Malik (1/146) rivayet etti.

 

 

 

6301 (4)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Gece namazı ikişer rekat kılınır. Sabah namazının geçmesinden korkarsan tek rekat kıl. Allah tektir ve tek olanı severli buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

SONRAKİ