MÜSNED-İ HANBEL

TEHECCÜD VE VİTR

 

DEVAM: 2- Gece Namazı ikişer Rekat Olarak Kılınır

 

2- Amr b. Abese

 

6092 (1) Amr b. Abese der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Gece namazı ikişer rekat olarak kılınır. Gecenin son yarısı, icabet bakımından en uygun vakittir'' buyurdu. Ben: "İcabet derken vucubiyet mi?" diye sorduğumda, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Hayır! Yapılan dualara icabet edilmesi bakımından'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

 

 

6093 (2)- Amr b. Abese der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem); ''Gece namazı ikişer rekat olarak kılınır. Gecenin son yarısı, icabet bakımından en uygun vakittir'' buyurdu. Ben: "İcabet derken vucubiyet mi?" diye sorduğumda, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Hayır! Yapılan dualara icabet edilmesi bakımından'' buyurdu.

 

[Zayıf]

 

Diğer tahric. İbn Kani, Mu'cemu's-sahabe'de (2/195) rivayet etti.

 

 

 

6094 (4)- Atiyye b. Kays, Amr b. Abese'den aynı rivayette bulunmuştur.

 

[Zayıf]

 

 

 

3- Muttalib b. Rabia

 

6095- Muttalib b. Rabia'nın bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Gece namazı ikişer rekat olarak kılınır. Sizden biri namaz kılınca her iki rekatta teşehhüde otursunı sonra (Rabbinden) istediği için ısrarla dua etsin. Sonra sükunet içinde muhtaçlığını ve zayıflığını itiraf ederek dua etsin. Bu şekilde dua etmeyenin duası eksiktir.''

 

14760 (3)'te tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ