MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 62- Tehlil, Tesbih, Tahmid ve Tekbir Hakkında

 

8. Abdullah b. ez-Zübeyr (r.a.)

 

5490 (1) Ebu'z-Zübeyr der ki: Abdullah b. ez-Zübeyr her (farz) namazı bitirip selam verdiği zaman şöyle dua ederdi: "Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. O, birdir ve hiç bir ortağı yoktur. Mülk O'nundur ve hamd O'nadır. O herşeye gücü yetendir. Güç ve kuvvet ancak Allah'a mahsustur. Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. O'ndan başkasına asla ibadet etmeyiz. Nimet ve fazilet O'nundur. Bütün güzel övgüler O'na aittir. Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. Kafirler hoşlanmasa da dini yalnızca O'na has kılarız." Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) de her (farz) namazdan sonra bu şekilde tehlil ederdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Buhari (Fethu'l-bari 2/325 (844), Müslim, mesacid 1/415 (594), Ebu Davud, salat 2/82 (1505) ve Nesai 3/70 (1340) rivayet ettiler.

 

 

 

5491 (2)- Ebu'z-Zübeyr der ki: Abdullah b. ez-Zübeyr'in şu minberde anlatrken şöyle dediğini işittim: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) her (farz) namazı bitirip selam verdiği zaman şöyle dua ederdi: ''Ailah'tan başka hiç bir ilah yoktur. O, birdir ve hiç bir ortağı yoktur. Mülk O'nundur ve hamd O'nadır. O herşeye gücü yetendir. Güç ve kuvvet ancak Allah'a mahsustur. O'ndan başkasına asla ibadet etmeyiz. Nimet ve fazilet Onundur. Bütün güzel övgüler Onadır. Allah'tan başka hiç bir ilah yoktur. Kafirler hoşlanmasa da dini yalnızca O'na has kılarız.''

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ