MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 61- Namazdan Sonra Edilecek Dualar ve istiğfar

 

7. Sevban

 

5461 (1) Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in azatlısı Sevban der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazını bitirip kalkmak istediği zaman üç defa istiğfar ettikten sonra: ''Allahümme entes-Selamu ve-minkes-Selam, tebarekte ya Zel-Celali vel-ikram (=Allahım! Sen esenliksin selamsın, esenlik Senden gelir. Celal ve ikram sahibi olan Sen ne yücesin) '' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim (1/414) ve İbn Mace 1/298 (924) rivayet ettiler.

 

 

 

5462 (2)- Sevban der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazını bitirip kalkmak istediği zaman üç defa istiğfar ettikten sonra: ''Allahümme entes-Selamu ve-minkes-Selamı tebarekte ya Zel-Celali vel-ikram (=Allahım! Sen esenliksin selamsını esenlik Senden gelir. Celal ve ikram sahibi olan Sen ne yücesin)'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

8. Hz. Aişe (r.anha)

 

5463 (1) Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) selam verdiği zaman: ''Allahümme entes-selamu ve-minkes-selamı tebarekte ya Zel Celali vel-ikram''derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim, mesacid 1/414 (592), Ebu Davud, salat (2/84 (1512) ve Tirmizi, salat 2/96 (298) rivayet ettiler.

 

 

 

5464 (2)- Müminlerin annesi Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazını bitirip selam verdiği zaman: ''lAllahümme entes-selam u veminkes-selam, tebarekte ya Zel-Celali vel-ikram'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

5465 (3)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazdan sonra sadece: ''Allahümme entes-selam u ve-minkes-selamı tebarekte ya ZelCelali vel-ikram'' diyecek kadar yerinde otururdu.

 

[-Sahihtir-]

 

5418 (1)' de geçmişti.

 

 

SONRAKİ