MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 32- Rükuda Zikir

 

4. Hz. Aişe (r.anha)

 

4979 (1) Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: ''Subbuhun Kuddusun Rabbu'l-melaiketi ve'r-ruhu (=Münezzehsin, Mukaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisinr derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim, salat 1/353 (487), Ebu Davud, salat 1/230 (872) ve Nesai, tatbik 2/190 (1048), 2/244 (1134) rivayet ettiler.

 

 

 

4980 (2)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: ''Subbuhun Kuddusun Rabbu'l-melaiketi ve'r-ruhu (=Münezzehsin, Mukaddessin, meleklerin ve Ruh'un Rabbisin'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4981 (3)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda: ''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu''derdi. Şu'be ekledi: Hişam b. Ebi Abdillah'ın Katade kanalıyla Mutarrif'ten bildirdiğine göre Aişe (r.anha): "Rükusunda ve secdesinde derdi" demiştir. Affan der ki: Şu'be: "Ben bunu Hişam b. Ebi Abdullah'a sorduğumda: "rükusunda ve secdesinde derdi" karşılığını verdi" dedi.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Avane (2/167) ve İbnü'l-Münzir (1411) rivayet ettiler.

 

 

 

4982 (4)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) secdesinde ve rükusunda: ''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4983 (5)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda: ''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi velr-ruhu'' derdi. Ravi der ki: Hişam b. Ebi Abdillah rivayetinde: "Rükusunda ve secdesinde derdi" ibaresi geçer.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4984 (6)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda:

''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4985 (7)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde üçer defa: ''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi. Ravi der ki: Yahya, (Aişe (r.anha)'nın): "Üçer defa" deyip demediği hakkında şüpheye düşmüştür.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4986 (8)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: ''Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4987 (9)- Hz. Aişe (r.anha) der ki: ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4988 110)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi ve'r-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4989 (11)- Hz. Aişe (r.anha) bildiriyor: ResuluIlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) rükusunda ve secdesinde: Subbuhun Kuddusun Rabbul-melaiketi velr-ruhu'' derdi.

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ