MÜSNED-İ HANBEL

NAMAZ’IN KILINIŞI

 

DEVAM: 24- Sabah Namazında ve Cuma günleri Sabah Namazında Kıraat

 

5. Enes (r.a.)

 

4810 (1) Enes der ki: "Resulullahlın (Sallallahu aleyhi ve Sellem) namazlarının uzunluğu birbirine yakındı. Ebu Bekr'in de öyleydi. Ancak Ömer sabah namazını diğerlerinden daha uzun kıldırırdı.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Müslim, salat 1/344 (473) rivayet etti.

 

 

 

4811 (2)- Enes der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) gibi namazlarının uzunluğu birbirine yakın olan kimsenin arkasında namaz kılmadım. Ebu Bekr'in de öyleydi. Ancak Ömer kendi zamanında sabah namazını diğerlerinden daha uzun kıldırırdı. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Semiallahu limen hamideh'' dediği zaman, biz (içimizden): "Yanıldı galiba" diyecek kadar uzun süre ayakta dururdu. Sonra secde eder ve iki secde arasında biz (içimizden):

"Yanıldı galiba" diyecek kadar uzun bir süre otururdu.

 

[-Sahihtir-]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (853) rivayet etti.

5037 (6)'da tekrar edecektir.

 

 

 

4812 (3)- Enes der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in namazlarının uzunluğu birbirine yakındı. Ebu Bekr'in de öyleydi. Ancak Ömer kendi zamanında sabah namazını diğerlerinden daha uzun kıldırırdı.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4813 (4)- Enes der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in namazlarının uzunluğu birbirine yakındı. Ebu Bekr'in de öyleydi. Ancak Ömer sabah namazını diğerlerinden daha uzun kıldırırdı.

 

[-Sahihtir-]

 

 

 

4814 (5)- Enes b. Malik der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in namazlarının uzunluğu birbirine yakındı. Ebu Bekr'in namazlarının uzunluğu ise normaldi. Ancak Ömer, kendi zamanında sabah namazlarını diğerlerinden daha uzun tutardı."

 

[-Sahihtir-]

 

 

SONRAKİ