SÜNEN-İ TİRMİZİ

Bablar Konular Numaralar  

YİYECEK BAHSİ 2

<< 1794 >>

6- EHLİ EŞEK ETİ YENİR Mİ?

 

حدثنا محمد بن بشار حدثنا عبد الوهاب الثقفي عن يحيى بن سعيد الأنصاري عن مالك بن أنس عن الزهري وحدثنا بن أبي عمر حدثنا سفيان بن عيينة عن الزهري عن عبد الله والحسن بن محمد بن علي عن أبيهما عن علي قال نهى رسول الله صلى الله عليه وسلم عن متعة النساء زمن خيبر وعن لحوم الحمر الأهلية

 

Ali (r.a.)’den rivâyet edildiğine göre, şöyle demiştir:

 

“Rasûlullah (s.a.v.), Hayber günü kadınlarla mut'a (geçici) nikah yapmayı ve ehlî eşeklerin etlerinin yenmesini yasakladı.”

 

 

Diğer tahric: İbn Mâce:: Zebaih; Nesâî, Sayd

 

 

حدثنا سعيد بن عبد الرحمن المخزومي حدثنا سفيان عن الزهري عن عبد الله والحسن هما ابنا محمد بن الحنفية وعبد الله بن محمد يكنى أبا هاشم قال الزهري وكان أرضاهما الحسن بن محمد فذكر نحوه وقال غير سعيد بن عبد الرحمن عن بن عيينة وكان أرضاهما عبد الله بن محمد

 

قال أبو عيسى هذا حديث حسن صحيح

 

Saîd b. Abdurrahman el Mahzûmî, Sûfyân vasıtasıyla Zührî’den, Abdullah ve Hasan’dan -ki ikisi de Muhammed b. El Hanefiyye’nin oğludur- bize hadis aktarmıştır.

 

Abdullah b. Muhammed, Ebû Haşim diye künyelenir.

 

Zührî diyor ki: O iki oğuldan en makbul olanı Hasan b. Muhammed’tir. (Benzeri bir ifade ile anlattı.) Saîd b. Abdurrahman’dan başkası ise İbn Uyeyne’den naklederek şöyle diyor: O iki oğuldan en makbul olanı Abdullah b. Muhammed’tir.

 

Tirmizî: Bu hadis hasen sahihtir.