SÜNEN EBU DAVUD

Bablar    Konular    Numaralar  

TAHARA BAHSİ

<< 271 >>

DEVAM: 106. Hayız Halindeki Hanımına Cima Dışında Kişinin Yapabileceği Şeyler

 

حَدَّثَنَا سَعِيدُ بْنُ عَبْدِ الْجَبَّارِ حَدَّثَنَا عَبْدُ الْعَزِيزِ يَعْنِي ابْنَ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِي الْيَمَانِ عَنْ أُمِّ ذَرَّةَ عَنْ عَائِشَةَ أَنَّهَا قَالَتْ كُنْتُ إِذَا حِضْتُ نَزَلْتُ عَنْ الْمِثَالِ عَلَى الْحَصِيرِ فَلَمْ نَقْرُبْ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ وَلَمْ نَدْنُ مِنْهُ حَتَّى نَطْهُرَ

 

Aişe (r.anha)'dan, şöyle demiştir; "Ben hayızlı olduğum zaman (Rasulullah'm) yatağından bir hasır üzerine iner ve temizleninceye   kadar Rasulullah (Sallallahu Akeyhi ve Sellem)'e yaklaşmazdım."

 

 

Bu hadisi sadece Ebu Davud rivayet etmiştir.

 

AÇIKLAMA:     İlk bakışta bu hadis-i şerif daha evvelki hadislerle çatışır gibi görünürse de, aslında hadis, Hz. Aışe validemizin bir nezaket ve hassasiyet örneği verdiğini göstermektedir.

 

Hz. Aişe kadının o halinde erkeğini rahatsız edebileceğini düşünerek, Rasuluİlah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'i rahatsız etmemek ve O'na duyduğu sevgiye halel getirmemek için böyle davranmaktadır. Ayrıca bu durum Rasulullah'm isteği ile değil, Hz. Aişe'nin isteğiyle olan bir durumdur.

 

 

DEVAM