ANA SAYFA             SURELER    KONULAR

 

NİSA

136

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ آمِنُواْ بِاللّهِ وَرَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِي نَزَّلَ عَلَى رَسُولِهِ وَالْكِتَابِ الَّذِيَ أَنزَلَ مِن قَبْلُ وَمَن يَكْفُرْ بِاللّهِ وَمَلاَئِكَتِهِ وَكُتُبِهِ وَرُسُلِهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ فَقَدْ ضَلَّ ضَلاَلاً بَعِيداً

 

136. Ey iman edenler, Allah'a, O'nun Resulüne, Rasülüne kısım kısım indirdiği kitaba ve daha evvel indirdiği kitaplara iman edin. Kim Allah'ı, meleklerini, kitaplarını, peygamberlerini ve ahiret gününü inkar ederse, artık o hiç şüphesiz (haktan) uzak bir sapıklığa düşmüş olur.

 

"Ey iman edenler Allah ... iman edin" ayet-i kerimesi bütün mü'minler hakkında nazil olmuştur. Anlamı şudur: Ey iman edip tasdik etmiş olanlar! Tasdikiniz üzere devam edin ve sebat gösterin.

 

"Resulüne indirdiği kısım kısım kitaba" Kur'an-ı Kerime "ve daha evvel indirdiği kitaplara" yani, bütün peygamberlere indirilmiş bütün kitaplara.

 

İbn Kesir, Ebü Amr ve İbn Amir; (...) ile; (...) kelimelerini -sırasıyla-; "ile (...): İndirilen" şeklinde ötreli olarak okumuşlardır. Diğerleri ise, (bu kelimenin ilk harflerini ötre yerine) üstün ile okumuşlardır.

 

Ayet-i kerimenin Muhammed (s.a.v.)'den önce gönderilmiş peygamberlere iman eden kimseler hakkında nazil olduğu da söylenmiştir. Bunun münafıklara bir hitab olduğu da söylenmiştir. Buna göre anlamı da şöyle olur: Ey zahiren iman edenler, Allah'a ihlas ile iman ediniz.

 

Yine bununla müşriklerin kast edildiği de söylenmiştir. O takdirde anlamı da şöyle olur: Ey Lat'a, Uzza'ya ve Tağuta iman edenler, Allah'a iman ediniz. Yani Allah'ı ve O'nun kitaplarını doğrulayınız, tasdik ediniz.

 

SONRAKİ SAYFA İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNK’E TIKLAYIN

 

Nisa 137

 

 

 

ANA SAYFA             SURELER    KONULAR