HAKİM

el-Müstedrek

DEHŞETLİ OLAYLAR

 

3646- Huzeyfe (r.a)'ın Kıyamete Dair Hutbesi

 

8836- ... Bize İsmail b. Uleyye, Ata’dan tahdis etti. O es-Saib’den, o Ebu Abdurrahman es-Sülemi’den şöyle dediğini nakletti: Medain'e bir fersah uzaklıkta konakladık. Cuma vakti gelince o da, ben de onunla birlikte namazda bulunduk. Huzeyfe bize hutbe verip şöyle dedi: Muhakkak aziz ve celil olan Allah: "Kıyamet saati yaklaştı ve ay yarıldı." (el-Kamer, 1) buyurmaktadır. Şunu bilin ki kıyamet saati yaklaştı, şunu bilin ki ay yarıldı, şunu bilin ki dünya ayrılığın yaklaştığını ilan ediyor. Şüphesiz ki bugün yarınki yarış için atların eğitilip hazırlanacağı gündür. Bunun üzerine ben babama:

Yarın insanlar yarışacak mı? dedim. Şöyle dedi: Oğlum, sen bilmiyorsun. O bu sözleriyle bugün amel etmek zamanıdır, amelin karşılığı da yarın görünecektir demek istiyor.

Ertesi Cuma gelince yine Cuma namazında (babamla birlikte) hazır bulunduk. Huzeyfe bize hutbe verip şöyle dedi: Şüphesiz aziz ve celil olan Allah: "Kıyamet saati yaklaştı ve ay yarıldı" buyuruyor. Şunu bilin ki dünya artık ayrılık zamanının yaklaştığını ilan ediyor. Şunu bilin ki bugün atları eğitme zamanı, yarın da yarışma günüdür. Şunu bilin ki varılacak son yer cehennem ateşidir. Öne geçen kişi ise cennete giderek öne geçebilendir

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan: