HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3585- Mehdi (a.s)'ın Özellik ve Nitelikleri

 

8712- *Bize Şeyh Ebu Bekr b. İshak, adaletli Ali b. Hamşaz ve Ebu Bekr Muhammed b. Ahmed b. Baleveyh tahdis edip dediler ki. .. Bize Avf b. Ebi Cemile tahdis etti.

Bana el-Huseyn b. Ali ed-Darimi de tahdis etti. .. Bize İbn Adiyy, Avf'tan tahdis etti. Bize Ebu's-Sıddık en-Naci, Ebu Said el-Hudri (r.a)'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Yeryüzü zulüm, haksızlık ve hakka saldırganlık ile dolmadıkça kıyamet kopmayacaktır sonra benim ehl-i beytimden daha önce zulüm ve saldırganlıkla doldurulduğu gibi onu adalet ve insafla dolduracak bir kişi çıkacaktır."

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir. O yolla müfesser olan bir hadis ile Asım'ın, Zirr’den, onun Abdullah'tan senedinin bütün rivayet yolları da benim bu kitapta asıl ilke olarak kabul ettiğim Asım b. Ebi'n-Necud'un verdiği haberleri delil göstermek şeklindeki esas ilkeme göre sahihtider. Çünkü o Müslümanların imamlarından bir imamdır.

 

 

 

8713- * ... Bize İmran el-Kattan tahdis etti, bize Katade, Ebu Nadra’dan tahdis etti. O Ebu Said (r.a)’den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Mehdi bizden, ehl-i beyttendir. Bunun kemeri yüksek, burnu uzun, alnında saçı az birisidir. Yeryüzü zulüm ve haksızlıkla dolduğu gibi o onu adalet ve insafla dolduracaktır ve şu kadar yaşayacaktır." Bunu derken sol elini ve sağ elinden üç parmağını kapatıp şahadet parmağı ile başparmağını açtı.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tah ri etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3586- Mehdi, Fatıma -a.s.-'ın Çocuklarından (Soyundan) Gelecektir