HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3564- Yüce Allah'ın Gönderdiği Her Bir Nebi Mutlaka Ümmetini Deccal'den Sakındırmıştır

3565- Deccal'in Bazı Olağanüstü Hallerine Dair

 

8664- ... Bana Yunus b. Zeyd, Ata el-Horasani’den haber verdi. O Yahya b. Ebi Amr es-Seybani’den, o Hıms ahalisinden Amr el- Hadrami'nin hadisinden, o Ebu Umame el-Bahili (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: Bir gün Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bize bir hutbe verdi. Verdiği hutbenin çoğunda Deccal'i sözkonusu etti. Hutbesini bitirinceye kadar bize Deccal’den söz etti. O gün bize söyledikleri arasında şunlar da vardı: "Yüce Allah'ın göndermiş olduğu her bir nebi mutlaka ümmetini Deccal'den sakındırmıştır. Ben de nebilerin sonuncusuyum, siz de ümmetlerin sonuncusudur ve o kaçınılmaz olarak aranızda çıkacaktır.

 

Şayet ben aranızda iken çıkacak olursa ona karşı ben her Müslüman adına delilimi ortaya koyup sustururum ve eğer benden sonra aranızda çıkacak olursa herkes kendisi adına delilini ortaya koyacaktır ve her Müslüman üzerine de Allah benim vekilimdir. (O onları koruyacak ve himaye edecektir. Şüphesiz ki o Irak ile Şam arasındaki bir yoldan çıkacak, sağa gidip fesat çıkartacak, sola dönüp fesat çıkartacak. Ey Allah'ın kulları siz sebat gösterin. O önce ben bir nebiyim diye başlayacak. Halbuki benden sonra bir nebi yoktur. Sonra bundan dönecek, bu sefer: Ben Rabbinizim diyecek ama şüphes:ki sizler ölünceye kadar Rabbinizi göremeyeceksiniz. Şüphesiz onun gözleri arasında (alnının ortasında) kafir yazar. Her mümin onu okuyacaktır. Sizden onunla karşılaşan yüzüne hafifçe tükürsün ve Kehf ashabı suresinin baştaraflarını okusun. Şüphesiz o Ademoğullarından bir kişiye tasallut edip onu öldürüp sonra onu tekrar diriltecek ama bundan daha fazlasını yapamayacak bir başka kimseye musallat olamayacak. Onun fitnesinin bir kısmı da onunla birlikte bir cennet ve bir cehennem ateşinin bulunacak olmasıdır. Aslında onun ateşi cennet, cenneti de ateştir. Sizden onun ateşiyle müptela olan bir kimse gözlerini kapatsın ve Allah'a sığınıp yardımını istesin. Ateş tıpkı İbrahim (a.s) için serin ve selamet olduğu gibi, o kişi için de serin ve selamet olacaktır. Yine onun fitnesinin bir kısmı da şöyle olacaktır: Koca bir kabilenin yanından geçecek, onlar da ona iman edecekler, onu tasdik edecekler. O da onlar için dua edecek, sema aynı günde onlara yağmur yağdıracak aynı günde toprak ekinlerini bitirecek, aynı günde davarları meralarından en semiz, karınları en şişkin, memeleri en çok süt verecek şekilde geri dönecek Bir başka kabilenin yanından geçecek, onlar onu inkar edecek, onu yalanlayacaklar. Bu sefer o da onlara beddua edecek, sabaha onların meraya yayılacak bir davarları kalmayacak. Onun günleri kırk gün olacak. Bir günü btsene gibi, bir günü bir ay gibi, bir günü bir hafta gibi, bir gün de normal bir gün gibi olacak. Diğer günleri ise seraba benzeyecek. Adam şehrin kapısının yanında sabahı edecek fakat öbür kapısına varamadan akşam olacak." Ashab Ey Allah'ın Rasulü o kısa günlerde nasıl namaz kılacağız? dediler. Allah Rasulü şöyle buyurdu: "Uzun günlerde takdir edeceğiniz gibi, o günlerde de takdirt= bulunup sonra namaz kılacaksınız" buyurdu.

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte onlar bu hadisi bu lafızlarla tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 4322; Taberani, Kebir, VIII, 172; Temmam, Fevaid, 1731; Nuaym b. HamillaFiten, 1446, 1516, 1589; İbn Ebi Asım, Sünne, 391; er-Ruyani, Müsned, vr. 2l4/a; el-Acurri. Şeria, s. 375 ve başkaları. Hadis hasendir, şahitleri vardır, İbn Mace de bu hadisi oldukça UZ'-= olarak 4077'de rivayet etmiş bulunmaktadır.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3566- Deccal'in Öldürüp Sonra Dirilteceği Güçlü iman Sahibi Mümine Dair

3567- Cennette Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e Derecesi En Yakın Olan Adama Dair