HAKİM

el-Müstedrek

FİTEN VE MELAHİM

 

3558- el-Carife Denilen (Her Şeyi Önüne Katıp Sürükleyen) Fitne Öz Be Öz Araplara ve Onların Mevalileri Üzerine Gelecektir

 

8656- * ... Bize Cehdam b. Abdullah el- Kaysi, Abdulala b. Amir’den tahdis etti. OMutarrif b. Abdullah eş-Şihhir'den, o İbn Ömer (r.a)'den şöyle dediğini nakletti: Huzeyfe ile birlikte el-Hatim'de idim. Bir hadis zikrettikten sonra şunları söyledi: "Andolsun İslam'ın kulpları birer birer sökülecek ve saptırıcı imamlar (yöneticiler) olacaktır ve işte bunun arkasından da üç tane Deccal çıkacaktır." Ben: Ey Abdullah'ın babası sen bu söylediklerini Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'tan dinledin mi? dedim. O: Evet, bunu kendim dinledim. Ayrıca ben onu şöyle buyururken de dinledim: "Deccal Asbahan (İsfahan) Yahudilerinden çıkacak. Sağ gözü silme (kör)dir. Diğeri ise güneşi adeta yaran bir çiçek (gibi)dir. Havadan kuşu yakalar. Onun üç seslenişi olacaktır. Doğudakiler de, batıdakiler de bunları duyacaktır. Onunla birlikte biri duman ve ateşten bir dağ, diğeri ise ağaçlardan, ırmaklardan bir dağ olmak üzere iki dağ bulunacaktır ve o bu cennettir, bu da cehennemdir diyecektir."

Yine onu şöyle buyururken dinledim:

"Ondan önce de bir yalancı çıkacaktır." (İbn Ömer) dedi ki: Ben: Peki üçüncüsü nedir? dedim. Şöyle dedi: "Şüphesiz ki o yalancıların en yalancısıdır. O doğu tarafından çıkacak, Arapların süprüntüleri, mevalinin de aşağılık olanları peşinden gidecektir. Onların başları da helak olmuştur, sonları da helak olmuştur. Onların helak oluşları da sahanat ve güçleri oranında olacaktır. Allah'tan sürekli lanet üzerlerine olsun." (İbn Ömer) dedi ki: Ben buna tamamen şaştım. hayret ettim dedim. O şöyle dedi: "Bundan daha şaşırtıcı şeyler de olacaktır. Sen böyle bir şeyin olduğunu duyar duymaz kaçabildiğin kadar kaçmaya bak," (İbn Ömer) dedi ki: Peki, geriye bıraktıklarına ne yapayım? dedim. Şöyle dedi:

"Onlara dağ başlarına gitmelerini emret." (İbn Ömer) dedi ki: Ben: Eğer yerlerini bırakmayıp, böyle bir yere gitmezlerse ne olacak? dedim. O: "Onlara evlerinden ayrılmayan, evlerinin değersiz bir parçası gibi olmalarını emret" dedi. (İbr. Ömer) dedi ki: Peki eğer bunu da yapmayacak olurlarsa? dedim. O: "Ey İbn Ömer zaman korku, herc (ölüm ve kargaşa) ve talan zamanıdır" dedi. (İbn Ömer) ded: ki: Ben ey Abdullah'ın babası peki bu hercin (ölümün) bir kurtuluşu olmayacak mı? dedim. O: Olacaktır çünkü kurtuluşu olmayan hiçbir herc (ölüm ve kargaşa yoktur ama bunun için geriye ne kalabilecek ki çünkü bu kendisine el-Carife (her şeyi önüne katıp sürükleyen) denilen bir fitnedir. Bu öz be öz Araplara ve öz be öz mevalilere bir de hazine sahipleri ile insanlardan geri kalanlara gelecektir. (Bunları alıp götürecektir) sonra bu fitne azın da azın üzerinden açılacaktır.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3559- Deccal'in Özel Alametlerine Dair