HAKİM

el-Müstedrek

BİRR VE SILA

 

3055- Allah Kocasına Teşekkür Etmeyen Bir Kadına Bakmaz

 

7415- * ... Bize Ömer b. İbrahim, Katade’den tahdis etti. O Said b. elMüseyyeb'den, o Abdullah b. Amr (r.ardan, o Nebi (s.arden şöyle buyurduğunu nakletti: "Kocasına ihtiyaç duymaması söz konusu olmadığı halde kocasına teşekkür etmeyen bir kadına Allah (rahmet nazarıyla) bakmaz."

 

Hadis aynı zamanda Şube'den, o Katade'den diye muttasıl olarak da rivayet edilmiştir.

 

Diğer Tahric: Bezzar, -Keşfu'l-Estar'da belirtildiği üzere- İbnu'l-Mubarek, Said’den, o Katade’den böylece merfu olarak rivayet etmiş ve Bezzar: Biz Abdullah b. Amr dışında bunu rivayet eden bir kimse olduğunu bilmiyoruz demiştir. Ayrıca bu hadisi İbnu'l-Mübarek dışında Said'den Müsned olarak rivayet eden de yoktur. Sonra hemen 1461 numara ile Hemmam, Katade’den yoluyla böylece rivayet etmektedir.

 

 

 

7416- *Bunu bize Hafız Ebu Ali tahdis etti, bize Ali b. el-Abbas el-Beceli bildirdi, bize el-Abbas b. Yezid en-Necrani tahdis etti, bize Muaz b. Hişam tahdis etti, bize Şube, Katade’den tahdis etti. O Said b. el-Müseyyeb’den, o Abdullah b. Amr (r.a)'dan, o Nebi (s.ar den şöyle buyurduğunu nakletti: "Kocasına muhtaç olmaması söz konusu olduğu halde kocasına teşekkür etmeyen bir kadına Allah rahmet nazarıyla bakmaz."

Bu eğer el-Abbas bunu hıfzetmiş ise Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadistir çünkü ben Ebu Ali'yi: Şube'nin mahfuz olan rivayeti şudur derken dinledim:

 

 

7417- *Bunu bize Ebu Bekr Muhammed b. İshak tahdis etti, bize Ebu Musa tahdis etti, bize Muhammed b. Cafer tahdis etti, bize Şube, Katade’den şöyle dediğini tahdis etti: Said b. el-Müseyyeb 'i, Abdullah b. Amr (r.a)’dan şöyle dedi diye tahdis ederken dinledim: "Kocasına muhtaç olmaması söz konusu olmadığı halde kocasına teşekkür etmeyen bir kadına Allah (rahmet nazarıyla) bakmaz." 

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3056- Erkeğin Üzerinde Hakkı En Büyük Olan insan Onun Annesidir