HAKİM

el-Müstedrek

İÇECEKLER

 

3010- ipeği Dünyada Giyinen Kimse Ahirette Onu Giymeyecektir

(Altın ve Gümüş kapta içen de....)

 

7298- * ... Bize Yahya b. Hamza tahdis etti. Bana Yezid b. Vakid'in tahdis ettiğine göre Halid b. Abdullah b. Huseyn kendisine tahdis edip dedi ki: Bana Ebu Hureyre (r.a)'ın tahdis ettiğine göre Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "İpeği dünyada giyinen kimse onu ahirette giyinmeyecektir. Dünyada şarap içen kimse ahirette onu içmeyecektir. Dünyada altın ve gümüş kaplarda içen kimse ahirette onlarla içmeyecektir." Sonra: "(Bunlar) cennet ehlinin giyecekleri, cennet ehlinin içeceği ve cennet ehlinin kaplandır" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir .

 

Diğer Tahric: İbn Mace, 3374'de Yahya b. Hamza'dan böylece muhtasar olarak Busiri, Zevaid, 1171'de: Senedi sahihtir. Buhari ve Müs!im'in Sahih'lerinde ashab-ı kiram’dan gelen bir topluluktan şahitleri vardır demektedir.

 

 

 

7299- ... Bize Muaz b. Hişam tahdis etti. Bana babam Katade’den tahdis etti. O el-Hasen'den, o Cem b. Katade'den, o Seleme b. el-Muhabbak'dan rivayet ettiğine göre Allah'ın Nebisi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Tebuk gazvesinde bir kadının yanında bulunan suyun getirilmesini istedi. Kadın: Bende ancak meyte (leş) bir hayvanın derisinden yapılmış bir kırbadakinden başka bir su yok dedi. Allah Rasulü: "Sen onun derisini tabaklamamış mıydın" buyurdu. Kadın tabaklamıştım deyince, Allah Rasulü: "Şüphesiz ki onun tezkiyesi (şer'i usule göre temiz oluşu) tabaklanması ile olur" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 4125; Nesai, VII, 173; İbn Hibban, Sahih, 4522; İmam Ahmed, Müsned, III, 476; Taberani, Kebir, 6340; İbn Ebi Şeybe, Musannef, VIII, 381 sahih bir hadistir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

3011- Kuru Üzüm ve Kuru Hurma -Yani Bunlar Birlikte Nebiz Yapılır (Islatılır)larsa- Hamrın (içkinin) Ta Kendisidir