HAKİM

el-Müstedrek

YİYECEKLER

 

2964- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Sağ Elini Yemek, içmek ve Elbise Giyinmek için Kullanırdı

 

7173- ... Bize İbn Ebi Zaide tahdis etti, bize Ebu Eyyub el-İfriki, Asım b. el-Müseyyeb b. Rafi'den tahdis etti. O Vehb el-Huzai kızı Harise'den nakletti. Bana Hafsa (r.anha)'nın tahdis ettiğine göre Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) sağ elini yemesi, içmesi ve elbisesini giymesi için kullanır, sol elini de bunun dışındaki işlerini görmek için kullanırdı.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç etmemişlerdir.

 

 

 

7174- * ... Bize Hammad b. Seleme, Humeyd'den tahdis etti. O Ebu'l-Mütevekkil’den, o Cabir b. Abdullah (r.a)’dan şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile birlikte yemek yediğimiz takdirde Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) başlamadan biz yemeğe başlamazdık.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahriç

etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Sahihtir. İmam Ahmed, Müsned, III, 364; Ebu Ya'la, IV, 91

 

 

 

7175- * ... Bize el-Velid b. Müslim, Muhammed b. Hamza b. Abdulla!: b. Selam’dan tahdis etti. O babasından, o dedesi (r.a)’dan rivayet ettiğin göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bazı ashabı ile birlikte iken Osman (r.a) üzerinde iki heybe bulunan bir deveyi yularından çekip gelmekte olduğunu gördü. Devesinin bağını da elinde tutmuştu. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Beraberinde ne var? dedi. O: Un, yağ ve bal dedi. Allah Rasulü: "(Deveni) çöktür" buyurdu. O da çöktürdü. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) büyükçe bir tencerenin getirilmesini istedi. O tencerenin içine un, yağ ve bal kattı sonra onları pişirdi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve beraberindekiler yediler sonra onlara: "Yiyin, şüphesiz bu Farisilerin helvasına benziyor" buyurdu.

 

Bu senedi sahih bir hadis olmakla birlikte Buhari ve Müslim bunu tahri etmemişlerdir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

2965- Muntefik Oğulları Heyeti