HAKİM

el-Müstedrek

NEBİ VE RESULLER’İN TARİHİ

 

Hud (a.s)

 

4114- * ... Bize Nasr b. Ali el-Cazami tahdis etti, bana babam Şu'be'den haber verdi. O Ebu İshak'tan, o Amr b. Meymun’dan, o Abdullah'tan şöyle dediğini nakletti: Nebi Hud oldukça güçlü, kuvvetli bir adam idi.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olmakla birlikte bunu tahriç etmemişlerdir.

 

Diğer Tahric: Ebu İshak'ın hafızasının karışması ve onun tedlis yaptığına dair söylenti dışında hadisin herhangi bir illeti yoktur. Bu hadisi tahriç eden kimseyi tedlis edemedim .

 

 

**************************************************************************

1568- Helak Olmuş Her Bir Ümmetin Nebisi Mutlaka Mekke'ye Gitmiştir

1569- Hud (a.s)'ın Kabri Hicr ile Zemzem Arasındadır

**************************************************************************

 

4115- * ... Bize Hammad b. Seleme tahdis etti, bize Ata b. es-Saib, Abdurrahman b. Sabit’den şöyle dediğini nakletti: Şüphesiz ne kadar ümmet helak olmuşsa, mutlaka o ümmetin nebisi Mekke'ye gitmiş ve orada ölünceye kadar Allah'a ibadet etmiştir. Gerçek şu ki Hud'un kabri ise Hicr ile Zemzem arasındadır.

 

 

4116- * ... Bize Seleme b. el-Fadl, Muhammed b. İshak'tan tahdis etti. O Muhammed b. Abdullah b. Ebu Said el-Huzai'den, o Ebu't-Tufeyl, Amir b. Vasile’den şöyle dediğini nakletti: Ali b. Ebi Talib (r.a)'ı Hadramevt'ten bir adama şunları söylerken dinledim: Sen filan filan yerin yakınında çokça sedir ağacı ve kırmızı taşların karışık olarak bulunduğu kırmızı bir kum yığını gördün mü? dedi. Adam: Allah'a yemin ederim ey müminlerin emiri sen onu görmüş bir kimsenin anlattığı gibi anlatıyorsun deyince, Ali (r.a): Hayır, (görmedim) ama bana ona dair anlatıldı dedi. Adam: Peki, oranın durumu nedir ey müminlerin emiri? deyince, orada Hud (a.s)'ın kabri vardır dedi.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

1570- Ad kavminin Helak Edilmesinin Kıssası