HAKİM

el-Müstedrek

İMAN

 

84- Şüphesiz Allah Kulunu Güzel Ahlakı Sebebiyle Gündüz Oruç Tutan, Gece Namaz Kılanların Mertebesine Ulaştırır

 

206- ... Bize Ebu'n-Nadr el-Leys b. Sa'd'dan tahdis etti. O Yezid b. Abdullah b. el-Hadd'dan, o Amr b. Ebi Amr'dan, o el-Muttalib'den, o Aişe'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Şüphesiz ki kişi güzel ahlakı sayesinde geceleri namaz kılan, gündüzleri oruç tutan kimsenin derecelerine erişir."

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadis olduğu halde onu tahriç etmemişlerdir. Bunun şahidi de Müslim'in şartına göre sahihtir.

 

Diğer Tahric: Ebu Davud, 8798 -Ebu Davud'un lafzı buna yakındır-; İbn Hibban, Sahih, 480; İmam Ahmed, Müsned, VI, 94. Hasen, sahih bir hadis olup, bundan sonra gelecek bir şahidi de bulunmaktadır.

 

 

 

207- * ... Bize Habban b. Hilal tahdis etti, bize Hammad b. Seleme, Budeyl'den tahdis etti. O Ata'dan, o Ebu Hureyre'den şöyle dediğini nakletti:

Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: "Şüphesiz kul güzel ahlakı sayesinde oruç tutmak, namaz kılmak derecesine ulaşır."

 

Diğer Tahric: Buhari, el-Edebu'l-Müfred, 284

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

85- Kendisini Büyük Gören ve Böbürlenerek Yürüyen Bir Kimse Allah Kendisine Gazap Etmiş Olduğu Halde Allah'ın Huzuruna Çıkar