HAKİM

el-Müstedrek

İMAN

 

46- O (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Hediye

Olarak Bağışlanmış Bir Rahmettir

 

107- *Bize Ebu Bekr Muhammed b. Cafer el-Müzeni tahdis etti, bize İbrahim b. Ebi Talib ve Muhammed b. İshak b. Huzeyme tahdis edip dediler ki: Bize Ebu'l-Hattab, Ziyad b. Yahya el-Hassani tahdis etti. Bize Ebu'l-Fadl Muhammed b. İbrahim de tahdis etti, bize el-Huseyn b. Muhammed b. Ziyad ve İbrahim b. Ebi Talib tahdis edip dediler ki: Bize Ziyad b. Yahya el-Hassani tahdis etti, bize Malik b. Suayr bildirdi, bize el-A'meş, Ebu Salih'ten tahdis etti. O Ebu Hureyre'den şöyle dediğini nakletti: Rasulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Ey insanlar! Ben ancak hediye olarak verilmiş bir rahmetim" buyurdu.

 

Bu Buhari ve Müslim'in şartına göre sahih bir hadistir. Çünkü her ikisi de ittifakla Malik b. Suayr'ın rivayetini delil göstermişlerdir. Sika ravilerin münferiden naklettikleri rivayetise makbuldür.

 

Diğer Tahric: Bezzar, Müsned, 217/2; Taberani, el-Mucemu's-Sağir, I, 95; İbn Adiy, el-Kamil, I, 223; İbn Sad, Tabakat, I, 192. Ancak hadis mürseldir. Kudai de Müsnedu'ş-Şihab, 1160, 1161'de hadisi zikretmektedir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

47- Kur'an Nasıl Öğrenilir?