HAKİM

el-Müstedrek

İMAN

 

44- ihtiyaç Kadar Bir Geçimin ve Kanaatkarlığın Fazileti

 

105- Bize Ebu'l-Fadl el-Hasen b. Yakub el-AdI tahdis etti, bize es-Serri b. Huzeyme tahdis etti, bize Abdullah b. Yezid el-Mukri tahdis etti.

Bize Ebu Abdullah Muhammed b. Abdullah es-Saffar ile Ebu Bekr Muhammed b. Ahmed b. Baleveyh haber verip dediler ki: Bize Bişr b. Musa tahdis etti, bize Ebu Abdurrahman el-Mukri tahdis etti, bize Hayve b. Şureyh tahdis etti, bize Ebu Hani Humeyd b. Hani el-Havlani'nin bildirdiğine göre Ebu Ali el-Cenebi kendisine şunu haber vermiştir: O Fedale b. Ubeyd'i şu haberi verirken dinlemiştir: Fedale, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'ı şöyle buyururken dinlemiştir: "İslam'a hidayet olunan, geçimi kendisine yetecek kadar olup, kanaat gösteren kimseye ne mutlu!"

 

Bu Müslim'in şartına göre sahih bir hadistir. Bana ulaştığına göre Müslim bu hadisi bir başka senet ile tahriç etmiştir.

 

Diğer Tahric: Tirmizi, 2453, 2349; İmam Ahmed, Müsned, VI, 19; İbn Hibban, Sahih, 705; Müsned, es-Sünenu'l-Kübra, XVIII, 786. Hadis birden çok kişi tarafından sahih olduğu belirtilmiş bir hadistir.

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

45- Küfürden, Fakirlikten ve Kabir Azabından Allah'a Sığınmak