MARİFETU

SUNEN VE’L-ASAR

HAC

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

İzar ve Ridayı Birbirine Bağlamak

 

9621- Tavus der ki: "İbn Ömer'i Kabe'yi tavaf ederken gördüm. İzarının uçlarını göbeğinde toplamıştı.''(--- Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra (s/sı) ve Beğavi, Şerhu's-Sünne (7/239).

 

9622- Nafi'nİn bildirdiğine göre İbn Ömer, izarının uçlarını düğüm atarak bağlamaz, uçlarını izarın kenarına sıkıştırırdı.(--- Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra (s/sı) ve Beğavi, Şerhu's-Sünne (7/239).

 

9623- Müslim b. Cundub der ki: İbn Ömer'in yanındayken bir adam geldi ve ona: "İhramlıyken izarımın uçlarını arkamda toplayıp onlara düğüm atayım mı?" diye sordu. Abdullah b. Ömer: "Düğüm atma" cevabını verdi.(--- Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra (s/sı).

 

9624- İbn Cüreyc bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) (ihramda olan) bir adamın kemer olarak renkli bir ip bağladığını görünce iki defa: ''O ipi üzerinden çıkar" buyurdu.

 

9625- İbn Cüreyc'in bildirdiğine göre Ata, ihramlının, giysiyi giyip düğümlemeden üzerine atmasında bir sakınca görmezdi. Eğer kasıtlı olarak giyecek olursa, tıpkı kasıtlı olarak gömleği giymesi gibi fidye gerekir.

Şafii: "Biz de bu görüşteyiz" demiştir.(--- Şafii, el-Ümm (2/150).

 

9626- Şafi bildiriyor: Ata: "Kişi telbiyede giyemediği giysiyi telbiyeden sonra giyebilir" demiştir.

 

9627- İkrime'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ihramda iken Ten'ım'de giysilerini değiştirmiştir.(--- Beyhaki, es-Sünenu'l-Kübra (5/52).

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

İhramlı Kadının Giyebileceği Giysiler