MARİFETU

SUNEN VE’L-ASAR

BAYRAM NAMAZLARI

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

Kadınların Bayram Namazına Gitmesi

 

6956- Ümmü Atiyye der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) -anam babam ona feda olsun- Ramazan ile Kurban bayramları namazlarına henüz buluğa ermemiş genç kızları, eve kapanmış kızları ve hayızlı kadınları da götürmemizi emrederdi. Hayızlı kadınların namazgahta diğerlerinden ayrılmasını, ama hayırda ve müslümanların dualarında hazır bulunmalarını isterdi. Ona: "Ey Allah'ın Resulü! Gidecek olan kadının giyecek dış giysisi yoksa?" diye sorulunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Kardeşi ona bir dış giysi versin" buyurdu.

 

Müslim, Sahih'de Hişam b. Hassan'dan rivayet etmiştir. Buhari ve Müslim, Asım el-Ahvel kanalıyla Hafsa binti Sırın'den rivayet etmişlerdir. Buhari, Eyyub kanalıyla Hafsa'dan aktarmıştır. Buhari ve Müslim, Muhammed b. Sirin kanalıyla Ümmü Atiyye'den tahric etmiştir ve sabit bir hadistir.(--- Buhari, salat (351), hayd (324) ile ideyn (971) ve Müslim, salat (2022, 2023).

 

6957- Abdullah b. Revaha'nın kız kardeşinin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Bayram namazlarında her kadının namazgaha çıkması gerekir" buyurmuştur. (--- Beyhaki, es-Sünenü'l-Kübra (3/306) ve Heysemi, Mecmau'z-zevaid (2/200).

 

Sonraki sayfa için aşağıdaki link’i kullan:

 

Bayram Namazına Gidiş ve Gelişlerde Farklı Yolu Kullanma