MÜSNED-İ HANBEL

CENNET VE CEHENNEM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

9- Cehennemden Sakındırma

 

1. Nu'man b. Beşir

 

29051 (1) Simak der ki: Nu'man'ı, üzerinde desenli giysi ile hutbe verirken işittim. Hutbesinde şöyle dedi: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in hutbesinde: ''Cehennem ateşine karşı sizi uyardım!'' buyurduğunu işittim. Bunu o kadar yüksek bir sesle söyledi ki kişi filan (uzak) yerde bulunsa bile sesini işitirdi.,

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Tayalisi 1/144 (693) ve Hakim (1/287) rivayet ettiler.

 

 

 

29052 (2)- Simak b. Harb der ki: Nu'man b. Beşir'in hutbesinde şöyle dediğini işittim: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in hutbesinde: ''Cehennem ateşine karşı sizi uyardım! Cehennem ateşine karşı sizi uyardım!'' buyurduğunu işittim. Bunu o kadar yüksek bir sesle söyledi ki çarşıda bulunanlar bile sesini işitirdi. Hatta söylerken omuzlarına attığı desenli giysisi ayaklarının dibine düştü."

 

[Sahih]

 

 

 

29053 (3)- Simak b. Harb der ki: Nu'man b. Beşir'in hutbesinde şöyle dediğini işittim: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cehennem ateşine karşı sizi uyardım! Cehennem ateşine karşı sizi uyardım!'' buyurdu. Bunu o kadar yüksek bir sesle söyledi ki çarşıda bulunanlar bile minber üzerinden söylediği bu sözü işitirdi."

 

[Sahih]

 

 

2. Adiy b. Hatim

 

29054- Adiy b. Hatim der ki: Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Cehennem ateşinden korunun!" buyurdu. Bunu dedikten sonra yüzünü o kadar ekşitti ki cehennem ateşini karşısında gördü sandık. sonra bir daha:

''Cehennem ateşinden korunun!'' buyurdu. Bunu dedikten sonra yüzünü yine ekşitti ki cehennem ateşini karşısında gördü sandık. Bunu iki üç defa tekrar ettikten sonra şöyle buyurdu: ''Yarım hurma ile olsa dahi (onu sadaka vererek) kendinizi cehennem ateşinden koruyun! Bunu da bulamazsanız güzel bir söz söyleyin."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (1417) ve Müslim (2310) rivayet ettiler.

 9586 (9)'da tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ