MÜSNED-İ HANBEL

FAZİLETLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

7- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Yaşadığı Asrın Fazileti

 

1. Ebu Hureyre

 

27790 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Ademoğullarının en hayırlı nesilleri içinden nesilden nesile aktarılarak sonunda içinde bulunduğum nesilde doğdum'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Sa'd (1/25) ve Ebu Ya'la (6553) rivayet ettiler.

 

 

 

27791 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Hz. Peygamber (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Adem oğuIlarının en hayırlı nesilleri içinden nesilden nesile aktarılarak sonunda içinde bulunduğum nesilde doğdum'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

2. Nu'man b. Beşir

 

27792- Nu'man b. Beşir'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''En hayırlı insanların bulunduğu asır (nesil) benim içinde yaşadığım bu asırdır. Sonra onlardan sonra gelenler, sonra da onlardan sonra gelenlerdir. Daha sonra şahitlikleri yeminlerini, yeminleri şahitliklerini geçen (olur olmaz yemin ve şahitlik eden) topluluklar gelecektir. ''

 

[Sahih]

 

Heysemi (16405) der ki: "Ahmed, Bezzar ve Taberani, el-Mu'cemu'l-kebir ile elMu'cemu'l-evsat'ında rivayet ettiler. Hepsinin de senedinde Asım b. Behdele vardır ve hadisleri hasendir. Ahmed'in diğer ravileri Sahih'in ravileridir."

16695 (2)'de tekrar etmiştir.

 

 

3. Enes b. Malik

 

27793- Zübeyr b. Adiy bildiriyor: Enes b. Malik: ''Yaşayacağınız her bir anı bir önceki andan daha kötü olacaktır. '' Bunu Peygamberinizden (Sallallahu aleyhi ve Sellem) işittim" dedi.

 

[Sahih]

 

27681 (4)'te tekrar etmiştir.

 

 

SONRAKİ