MÜSNED-İ HANBEL

İSLAM ÖNCESİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

18- Zeyd b. Amr b. Nufeyl

19- Hz. Hatice'nin Kuzeni Varaka b. Nevfel

 

18- Zeyd b. Amr b. Nufeyl

 

1. Said b. Zeyd

 

24797 (1) NufeyI b. Hişam b. Said b. Zeyd b. Amr b. NufeyI, babasından, o da dedesinden bildiriyor: Allah ResuIü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ve Zeyd b. Harise Mekke'de iken Zeyd b. Amr b. Nufeyl yanlarından geçti. (İkisi yemek yiyordu ve) onu sofralarına davet ettiler. O: "Yeğenim! Ben, dikili taşlar üzerine kesilmiş hayvan etlerinden yemiyorum" dedi. O günden itibaren Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) dikili taşlar üzerine kesilmiş hayvan eti yediğini gören olmadı. Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Ey Allah'ın Resulü! Babam, gördüğün gibi ve hakkında sana gelen haberler üzere idi. Eğer sana (Nebilik zamanına) yetişseydi sana iman eder ve sana tabi olurdu. Onun için bağışlanma dile" dediğimde: "Evet, onun için bağışlanma dileyeceğim. O; kıyamet gününde tek başına bir ümmet olarak haşrolunacaktır'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Heysemi (16180) der ki: "Ahmed rivayet etti. Ravilerden Mes'udi'nin ahir ömründe ezberi bozulmuştur. Diğer ravileri güvenilirdir."

 

 

19- Hz. Hatice'nin Kuzeni Varaka b. Nevfel

 

1. Hz. Aişe

 

24798 (1) Hz. Aişe der ki: Hatice, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e, Varaka b. Nefvel hakkında sorunca, Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Rüyamda onu üzerinde beyaz giysi ile gördüm. Sanırım cehennem ahalisinden olsaydı üzerinde beyaz giysi olmazdı'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Tirmizi4/540 (2288, "garib") rivayet etti.

27004 (1)'de tekrar edecektir.

 

 

SONRAKİ