MÜSNED-İ HANBEL

SİYER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

54- Yahudilerin Maymun ve Domuza Dönüştürülmesi

 

1. Abdullah b. Mes'ud

 

25154 (1) İbn Mes'ud der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Domuzlar ve maymunlar Yahudilerin neslinden midir?" diye sorduğumuzda: ''Hayır, Allah bir kavmi lanetleyip suretini değiştirdiği zaman asla onların nesillerini devam ettirmez. Bunları daha önce de mevcut olan yaratıklardır. Allah Yahudilere buğzettiği zaman onları hayvan suretine çevirdi ve bu hayvanlar gibi kıldı'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Tayalisı (307), Ebu Ya'la (5314-5), Tahavi, Şerh Müşkili'l-asar'da (4/275) ve Taberani, el-Mu'cemu'l-kebir' de (10110) rivayet ettiler.

 

 

 

25155 (2)- İbn Mes'ud der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Domuzlar ve maymunlar Yahudilerin neslinden midir?" diye sorduğumuzda: ''Hayır! Allah bir kavmi lanetleyip suretini değiştirdiği zaman asla onların nesillerini devam ettirmez. Bunları daha önce de mevcut olan yaratıklardır. Allah, Yahudilere buğzettiği zaman onları hayvan suretine çevirdi ve bu hayvanlar gibi kıldı'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

 

25156 (3)- İbn Mes'ud der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e: "Domuzlar ve maymunlar Yahudilerin neslinden midir?" diye sorduğumuzda: ''Hayır, Allah bir kavmi lanetleyince -Ravh rivayetinde: ''suretini değiştirdiği zaman'' ibaresi geçmiştir- asla onların nesillerini devam ettirmez. Bunları daha önce de mevcut olan yaratıklardır. Allah, Yahudilere buğzettiği zaman onları hayvan suretine çevirdi ve bu hayvanlar gibi kıldı'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ