MÜSNED-İ HANBEL

MAHLUKAT’IN YARATILMASI

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 12- Ruhların, Hz. Adem'in ve Zürriyetinin Yaradılışı

 

3. Ebu Burayra

 

24567 (1) Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ,öyle buyurmuştur: ''Allah, Adem'i kendi suretinde, altmış arşın boyunda yarattı. Onu yarattığı zaman da: ''Git şuradaki topluluğa -ki o topluluk, oturan meleklerden oluşmaktaydı-selam ver ve Selamına nasıl cevap vereceklerini dinle. bu, senin ve zürriyetinin selamı olacak'' buyurdu. Adem gidip: ''Esselamu aleykum'' deyince, melekler: ''Esselamu aleyke ve-rahmetullahi'' diyerek ve '' Ve-rahmetullahi'' sözünü ilave ederek cevap verdiler. Cennete girecek olan herkes, Adem suretinde altmış arşın boyunda olacak. İnsanları bu güne kadar daima küçüle gelmişler. ''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Bu kanalla Buhari (3326, 6227) ve Müslim (2841) rivayet ettiler.

 

 

 

24568 (2)- Ebu Hureyre'nin bildirdiğine göre Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Allah, Adem'i kendi suretinde yarattı'' buyurmuştur.

Abdullah b. Ahmed der ki: Babamın kitabında: "Boyu altmış arşın idi'' yazılıydı. Bana bunu bildirdi mi, bildirmedi mi bilmiyorum.

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Abd b. Humeyd (1427) rivayet etti.

 

 

 

24569 (3)- Ebu Hureyre bildiriyor: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Adem'in boyu altmış arşın, eni ise yedi arşın idi'' buyurdu.

 

[Hasen]

 

 

SONRAKİ