MÜSNED-İ HANBEL

MAHLUKAT’IN YARATILMASI

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 7- Bulut, Gök Gürlemesi ve Rüzgar

 

4. Ebu Burayra

 

24509 (1) Ebu Hureyre der ki: Ömer b. el-Hattab ile birlikte Mekke yolunda iken bir rüzgar çıktı. Bunun üzerine Ömer etrafındakilere: "Rüzgar!" dedi. Onlar da kendisine hiçbir cevap vermediler. Bu konuyu sorduğu haberini aldığımda bineğimi hızlandırıp kendisine yetiştim ve şöyle dedim: "Ey Müminlerin emiri! Bana, rüzgar hakkında soru sorduğun haberi ulaştı. Zira ben, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in şöyle buyurduğunu işittim: ''Rüzgarl Allah'ın rahmet(ler)inden bir rahmettir. Rüzgara sövmeyin! Bunun yerine Allah'tan bu rüzgarın hayırlarını dileyin ve şerrinden Allah'a sığının.''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, edeb 4/326 (5097), Tirmizi, fiten 4/521 (5097, "hasen sahih"), İbn Mace 2/1228 (3727) ve Abdurrezzak 11/89 (20004) rivayet ettiler.

 

 

5. Cabir

 

24510 (1) Cabir der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bir yolculukta iken şiddetli bir rüzgar çıktı. Bunun üzerine Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu rüzgar bir münafık öldüğü içindir'' buyurdu. Medine'ye geldiğimizde münafıkların ileri gelenlerinden büyük bir münafığın öldüğünü gördük.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Müslim 4/2145 (2782) rivayet etti.

 

 

 

24511 (2)- Cabir bildiriyor: Onlar, Mekke ve Medine arasında bir gazve yapmışlardı. O sırada binekleri geri çevirecek kadar şiddetli bir rüzgar çıkmıştı. Bunun üzerine Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu rüzgar bir münafık öldüğü içindir'' buyurdu. Medine'ye geldiğirr.izde münafıkların ileri gelenlerinden büyük bir münafığın ölmüş olduğunu gördük.

 

[Hasen]

 

 

 

24512 (3)- Cabir bildiriyor: Mekke ve Medine arasında bir gazve etmişlerdi. Şiddetli bir rüzgar çıkınca Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Bu rüzgar bir ntünafık öldüğü içindir'' buyurdu. Medine'ye geldiğimizde münafıkların ileri gelenlerinden büyük bir münafığın ölmüş olduğunu gördük.

 

[Hasen]

 

 

6. Enes b. Malik

 

24513 (1) Enes bildiriyor: Rüzgar şiddetlendiği zaman Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yüzünün rengi değişirdi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, istiska 2/520 (1034) rivayet ettiler.

 

 

 

24514 (2)- Enes b. Malik bildiriyor: Rüzgar şiddetlendiği zaman Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yüzünün rengi değişirdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ