MÜSNED-İ HANBEL

MECLİS ADABI, EDEB VE HİKMETLER

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 14- Tekli Olarak Gelen Öğüt ve Hikmetler

 

3. İbn Ömer

 

23387 (1) Salim b. Abdullah'ın, babasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Bu kanalla Buhari (6498), Müslim (6591) ve Tirmizi (2872) rivayet ettiler.

 

 

 

23388 (2)- Salim b. Ab dilIah' ın, babasından bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

23389 (3)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulursun'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Bu kanalla İbn Mace (3990) rivayet etti.

 

 

 

23390 (4)- Abdullah b. Ömer der ki: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulunur'' buyurduğunu işittim.

 

[Sahih]

 

 

 

23391 (5)- Abdullalı b. Ömer der ki: Resulullahlın (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulunur'' buyurduğunu işittim.

 

Yakub ise bunu: ''İnsanIar, içlerinde binmeye tek bir deve dahi bulunmayan yüzlük deve sürüsü gibidir'' lafzıyla rivayet etmiştir.

 

[Sahih]

 

 

 

23392 (6)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulursun'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

23393 (7)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulursun'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

 

23394 (8)- Abdullalı b. Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanlar deve sürüleri gibidirler, her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulursun'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yine: ''Benzeri olan yüz şeyden daha hayırlı olarak bir müminden başkasını göremeyiz'' buyurdu. [Sahih]

Heysemi, Mecmau'z-Zevaid'de (1/64) zikretmiştir.

 

 

 

23395 (9)- İbn Ömer'in bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İnsanIarın deve sürüleri gibi olduğunu görürsünüz. Her yüz deveden binmek için bir tane bile zor bulunur'' buyurmuştur.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ