MÜSNED-İ HANBEL

ZÜHD

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

15- Sara Hastalığına Sabretmenin Fazileti

 

1. Ebu Burayra

 

23000- Ebu Hureyre der ki: Safa hastası olan kadının biri Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Allah'a dua et de bana şifa versin" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İstersen sana şifa vermesi için Allah'a dua ederim, istersen de buna sabret, (ahirette) hesaba çekilmezsin'' buyurunca, kadın: "Hesaba çekilmeyeceksem sabrederim" dedi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: İbn Hibban (2909) rivayet etti. Heysemi (8470) der ki: "Hadisi İmam Ahmed rivayet etmiş olup, Muhammed b. Amr güvenilir olmakla beraber zayıftır. Onun dışındaki ravileri Sahih'in ravileridir."

 

 

2. İbn Abbas

 

23001- Ata b. Ebi Rebah der ki: İbn Abbas bana: "Sana cennetlik bir kadın göstermemi ister misin?" diye sorunca: "Göster" karşılığını verdim. İbn Abbas bir kadını göstererek şöyle dedi: "Şu siyah kadın Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldi ve: "Ben saralıyım ve sara nöbetim geldiğinde üzerim açılıyor. Bana şifa vermesi için Allah'a dua et" dedi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''İstersen buna sabret, bu şekilde cennete girersin. İstersen de sana şifa vermesi için Allah'a dua edeyim'' buyurdu. Kadın: "Tamam sabrederim, ama nöbetim sırasında üzerimin açılmaması için Allah'a dua et" deyince, Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu yönde dua etti.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari (5652) ve Müslim (6663) rivayet ettiler.

 

 

SONRAKİ