MÜSNED-İ HANBEL

SALİH AMELLERE TEŞVİK

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 3- Salih Amellere Teşvikler

 

7. Ebu Zer

 

22196 (1) Ebu Zer bildiriyor: Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''Her nerede olursan ol Allah'a karşı takvalı ol. Bir kötülük işledikten sonra hemen bir iyilik yap ki onu silsin. İnsanlara da güzel bir ahlakla muamele et'' buyurdu.

 

Abdullah b. Ahmed der ki: "Babamın Veki'den naklen dediğine göre bir defasında Süfyan rivayet ederken bunu Muaz kanalıyla rivayet etmiştir. Ancak elimdeki kitapta ondan ilk işittiğim gibi Ebu Zer'den olduğunu gördüm."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Tirmizi 4/355 (1987, "hasen sahih") ve Darimi 2/415 (2791) rivayet ettiler.

Hakim (1/54) sahih olduğunu söylemiş, Zehebi bu hükmünde onu onaylahuştır.

 

 

 

22197 (2)- Ebu Zer der ki: "Ey Allah'ın Resulü! Bana nasihatte bulun" dediğimde: ''Her nerede olursan ol Allah'a karşı takvalı ol. Bir kötülük işledikten sonra hemen bir iyilik yap ki onu silsin. İnsanlara da güzel bir ahlakla muamele dı buyurdu.

 

[Sahih]

 

Abdullah b. Ahmed der ki: "Babamın dediğine göre Veki bunu Meymun b. Ebi Şebib vasıtasıyla Muaz'dan rivayet etmiş, ancak sonra tekrar Ebu Zer'den rivayete devam emiştir."

 

 

 

22198 (3)- Ebu Zer'in bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Her nerede olursan ol Allah'a karşı takvalı ol. İnsanlara da güzel bir ahlakla muamele et. Bir kötülük işledikten sonra hemen bir iyilik yap ki onu silsin. ''

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ