MÜSNED-İ HANBEL

AYET VE SURE TEFSİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

86- "Siz, insanlar için Çıkarılmış En Hayırlı Ümmetsiniz"[AI-i İmran 110] Ayeti

 

1. İbn Abbas

 

21410 (1) İbn Abbas, "Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı Ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz" ayetiyle ilgili olarak: "Bunlar, Hz. Muhammed -veya Nebi- (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile Medine'ye hicret edenlerdir" dedi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Nesai, es-Sünenu'l-kübrLl'da (11006) rivayet etti. Heysemi (10898) der ki: "Hadisi Ahmed b. Hanbel ve Taberani rivayet etmiş olup Ahmed b. Hanbel'in ravileri, Sahih'in ravileridir."

 

 

 

21411 (2)- İbn Abbas, "Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı Ümmetsiniz. İyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz" ayetiyle ilgili olarak şöyle dedi: "Bunlar, Hz. Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile Medine'ye hicret edenlerdir."

 

[Sahih]

 

 

 

21412 (3)- İbn Abbas, "Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı Ümmetsiniz. iyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz" ayetiyle ilgili olarak şöyle dedi: "Bunlar, Hz. Muhammed (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile Medine'ye hicret eden ashabıdır."

 

[Sahih]

 

 

 

21413 (4)- İbn Abbas, "Siz, insanlar için çıkarılmış en hayırlı Ümmetsiniz. iyiliği emreder, kötülükten men eder ve Allah'a iman edersiniz" ayetiyle ilgili olarak. şöyle dedi: "Bunlar, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ile Mekke'den Medine'ye hicret edenlerdir."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ