MÜSNED-İ HANBEL

KUR’AN: FAZİLET, TEFSİR VE NÜZULÜ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

32- Kamer Suresi

 

1. İbn Mes'ud

 

21218 (1) Abdullah b. Meslüd der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e "Fakat var mı düşünüp öğüt alan''[Kamer 17] ayetindeki kelimeyi (......) şeklinde okuyunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bu kelimeyi bana (....) şeklinde okuttu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buharl (4873-4) ve Müslim (823) rivayet ettiler.

 

 

 

21219 (2)- Abdullah b. Mes'ud der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) "Fakat var mı düşünüp öğüt alan"[Kamer 17] ayetindeki kelimeyi (....) şeklinde okurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21220 (3)- Ebu İshak der ki: Bir adamın, mescidde Kur'an öğreten Esved b. Yezid'e: "Fakat var mı düşünüp öğüt alan"[Kamer 17] ayetini nasıl okuyorsun?" (..) harfiyle mi, yoksa (..) harfiyle mi?" diye sorunca, Esved: "(....) harfiyle deyip şöyle devam etti: Abdullah b. Mes'ud'un şöyle dediğini işittim: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in bu kelimeyi (.....) şeklinde (..) harfiyle okuduğunu işittim."

 

[Sahih]

 

 

 

21221 (4)- Abdullah (b. Mes'ud)'un bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) "Fakat var mı düşünüp öğüt alan,[Kamer 17] ayetini, (....) şeklinde (..) harfiyle okurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21222 (5)- Abdullah'ın bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) "Fakat var mı düşünüp öğüt alan"[Kamer 17] ayetini, (.....) şeklinde okurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21223 (6)- Esved bildiriyor: Abdullah b. Mes'ud: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana "Andolsun biz, Kur'an'ı düşünüp öğüt almak için kolaylaştırdık. Var mı düşünüp öğüt alan?,[Kamer 17] ayetini okuttu" deyince, bir adam: "Ey Ebu Abdirrahman! Bu kelimeyi (.....) şeklinde mi, yoksa (....) şeklinde mi okuttu?" diye sordu. Abdullah: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu bana (.....) şeklinde okuttu" cevabını verdi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ