MÜSNED-İ HANBEL

KUR’AN: FAZİLET, TEFSİR VE NÜZULÜ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 5- Kur'an Okumanın Fazileti ve Onunla Amel Etmek

 

8. Hz. Aişe

 

21019 (1) Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzel okuyan kimse, vahiy getiren itaatkar meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla okuyan kimseye de iki sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21020 (2)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzelokuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla kekeleyerek okuyan kimseye de iki kat sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, tefsir 8/691 (4937), Müslim 1/549 (798), Ebu Davud, vitir 2170 (1454), Tirmizi 5/171 (2904 "hasen sahih") ve İbn Mace, edeb 2/1242 (3779) rivayet ettiler.

 

 

 

21021 (3)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzel okuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla kekeleyerek okuyan kimseye de iki kat sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21022 (4)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'l gereği gibi güzelokuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla okuyan kimseye de iki defa sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21023 (5)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzel okuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı kekeleyerek zorlukla okuyan kimseye de iki kat sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21023 (5)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzelokuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla okuyan kimseye de iki sevap vardır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21025 (7)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) ''Kur'an'ı gereği gibi güzelokuyan kimse, şerefli ve saygılı olan katip meleklerle beraberdir. Kur'an'ı zorlukla okuyan kimseye de iki sevap va rdır'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

21026 (8)- Hz. Aişe'nin bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Kur'an'ı okumaya çalışırken zorlanan kişiye iki sevap vardır. Kur'anı ezberleyip okuyan ise şerefli ve saygılı olan katip melekler gibidir'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

9. Muaz b. Enes

 

21027- Sehl b. Muaz'ın, babasından bildirdiğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurdu: ''Allah rızası için bin ayet okuyan, kıyamet günü Nebiler, sıddikler, şehitler ve salihlerle beraber yazılır. Onlar ne iyi arkadaştırlar.''

 

[Zayıf]

 

Heysemi (3620) der ki: "Hadisi Ebu Ya'la ve el-Mu'cemu'l-kebir'de Taberani rivayet etmiş olup ravilerinden İbn Lehia ve ravisi Zebban hakkında tenkit vardır."

 

 

SONRAKİ