MÜSNED-İ HANBEL

GİYİM KUŞAM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

20- Yüzük Nasıl Takılır?

 

1. İbn Ömer

 

20207 (1) İbn Ömer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yüzüğünü kaşı avucu içine gelecek şekilde takardı."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (4227) rivayet etti.

 

 

 

20208 (2)- İbn Ömer bildiriyor: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yüzüğünün kaşı avucu içinde idi."

 

[Sahih]

 

 

 

20209 (3)- İbn Ömer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in altından bir yüzüğü vardı ve onu kaşı avucunun içine gelecek şekilde takardı. Bir gün onu çıkarıp atınca Müslümanlar da yüzüklerini çıkarıpattı. Sonra takınmadığı ve sadece mühür olarak kullandığı gümüş bir yüzük edindi."

 

[Sahih]

 

 

 

20210 (4)- İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), yüzüğünü kaşı avucu içine gelecek şekilde takardı."

 

[Sahih]

 

 

 

20211 (5)- İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), yüzüğünü kaşı avucu içine gelecek şekilde takardı."

 

[Sahih]

 

 

 

20212 (6)- İbn Ömer bildiriyor: "Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem), yüzüğünü kaşı avucu içine gelecek şekilde takardı."

 

[Sahih]

 

 

 

20213 (7)- İbn Ömer der ki: "Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in altından bir yüzüğü vardı ve onu kaşı avucunun içine gelecek şekilde takardı. Bir gün onu çıkarıp atınca Müslümanlar da yüzüklerini çıkarıp attı. Sonra takınmadığı ve sadece mühür olarak kullandığı gümüş bir yüzük edindi."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ