MÜSNED-İ HANBEL

GİYİM KUŞAM

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

10- Siyah ve Yeşil Giysiler Hakkında

 

1. Hz. Aişe

 

20013 (1) Mutarrif, Aişe'den bildiriyor: "Kendisi Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yünden siyah bir hırka işledi. -Ravi der ki: Mutarrif, Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beyazlığından ve hırkanın siyahlığından bahsetti.- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu giyip terlediğinde yün kokusu olduğunu hissetti ve onu çıkarıp attı. Zira Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) güzel kokuyu severdi."

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, libas 4/54 (4074) ve Hakim (4/188) rivayet ettiler.

 

 

 

20014 (2)- Hz. Aişe der ki: Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yünden siyah bir hırka işlendi. -Ravi der ki: Mutarrif, Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beyazlığından ve hırkanın siyahlığından bahsetti. - Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu giyip terlediğinde yün kokusu olduğunu hissetti ve onu çıkarıp attı. Zira Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) güzel kokuyu severdi."

 

[Sahih]

 

 

 

20015 (3)- Mutarrif, Hz. Aişe'den bildiriyor: "Kendisi Allah Resulü'ne (Sallallahu aleyhi ve Sellem) yünden siyah bir hırka işledi. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu giyip terlediğinde yün kokusu olduğunu hissetti ve onu çıkarıp attı. -Ravi der ki: Sanırım Mutarrif: "Zira Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) güzel kokuyu severdi" dedi.-

 

[Sahih]

 

 

 

20016 (4)- Mutarrif, Hz. Aişe'den bildiriyor: "Kendisi Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e yünden siyah bir hırka ördü. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) onu giyip terlediğinde yün kokusu olduğunu hissetti ve onu çıkarıp attı. -Ravi der ki: Sanırım Mutarrif: "Zira Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) güzel kokuyu severdi" dedi.-

 

[Sahih]

 

 

2. Ebu Rimse

 

20017 (1) Ebu Rimse der ki: "Resulullah'ı (Sallallahu aleyhi ve Sellem), üzerinde iki yeşil giysi varken gördüm."

 

[Sahih]

 

 

 

20018 (2)-Z Ebu Rimse der ki: "Hac ettiğim zaman Kabe'nin gölgesinde oturan bir adam gördüm. Babam: "Bu kişinin kim olduğunu biliyor musun? Bu, Resulullah'tır (Sallallahu aleyhi ve Sellem)" dedi. Yanına vardığımızda saçları kulak memeleri hizasında olan güzel kokulu ve üzerinde iki yeşil giysi bulunan biri olduğunu gördüm.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Taberani, el-Mu'cemu'l-kebir'de (22/721) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ