MÜSNED-İ HANBEL

RÜYA TABİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 7- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Gördüğü Rüyalar

 

6e. İbn Ömer

 

19894 (1) Musa b. Ukbe bildiriyor: Salim, babası Abdullah b. Ömer'den naklen Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Medine'deki veba konusunda gördüğü rüyayı şu şekilde anlattı: "Rüyamda saçları dağınık siyah bir kadının Medine'den çıkıp Mehyela'ya (Cuhfe'ye) gittiğini gördüm. Bunu, Medine'deki vebanın Mehye 'a 'ya taşınacağına yordum,''

 

[Sahih]

 

Diğer tahric:  Farklı kanallardan Buhari (12/373, 374), Tirmizi (3/252), İbn Mace (2/237, 238) ve Darimi (2/130) rivayet ettiler.

 

 

 

19895 (2)- Musa b. Ukbe bildiriyor: Salim, babası İbn Ömer'den naklen Nebi'in' (Sallallahu aleyhi ve Sellem) Medine'deki veba konusunda gördüğü rüyayı şu şekilde anlattı: "Rüyamda saçları dağınık siyah bir kadının Medine'den çıkıp Mehyela'ya (Cuhfe'ye) gittiğini gördüm,lı Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bunu, Medine'deki vebanın Cuhfe'ye taşınacağına yordu.

 

[Sahih]

 

 

 

19896 (3)- Abdullah b, Ömer der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in şöyle buyurduğunu işittim: "Rüyamda saçları dağınık siyah bir kadının Medine'den çıkarılıp Mehyela'ya (Cuhfe'ye) götürüldüğünü gördüm. Bunu, Allah'ın Medine'deki vebayı Mehye'a'ya taşıyacağına yordum."

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ