MÜSNED-İ HANBEL

RÜYA TABİRİ

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 7- Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in Gördüğü Rüyalar

 

4. Ebu Said el-Hudri

 

19878 Ebu Said el-Hudri der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): "Rüyamda insanların bana arzedildiklerini gördüm. üzerlerinde gömlekler vardı. Kimilerinin gömleği göğsüne kadardı, kimilerinin de gömleği daha da aşağıya uzanıyordu. Ömer b. el-Hattab da bana arzedildi ve üzerinde yerde sürüdüğü bir gömlek vardı'' buyurdu. Ashab: "Ey Allah'ın Resulü! Bunu neye yordun?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Dine (Ömer'in dindarlığına)!" buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, iman (1/12), Müslim, fadail 4/1859 (2390), Tirmizi, rüya 4/539 (2285, "sahih"), Nesai, iman 8/113 (5010) ve Darimi 2/171 (2151) rivayet ettiler.

Yakub der ki: "Babamın bunu rivayet ederken kaç defa "Salih, İbn Şihab'tan bize şöyle anlattı" dediğini işittim."

 

 

Ebu Said el-Hudri

 

19879 Ebu Said el-Hudri der ki: Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in minberi üzerinde hutbe verirken şöyle buyurduğunu işittim: "Ey insanlar! Rüyamda Kadir gecesinin hangi gece olduğunu gördümı ancak bana unutturuldu. Yine kollarımda altından iki bilezik gördüm. Onlardan hoşlanmadığım için üfleyince yok oldular. Bu iki bileziği biri Yemeniden, biri de Yemame'den çıkan iki yalancıya (yalancı Nebie) yordum.''

 

[Hasen]

 

Diğer tahric: Ebu Ya'la (1063) rivayet etti.

 

 

SONRAKİ