MÜSNED-İ HANBEL

TIB, RUKYE, NAZAR VE UĞUR

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

24- Allah'ın izzetine Sığınma Duası

 

1. Ka'b b. Malik

 

19585- Amr b. Ka'b b. Malik'in, babasından bildirdiğine göre Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) şöyle buyurmuştur: ''Birinizin bir ağrısı olduğu zaman elini ağrıyan yere koysun ve yedi defa: ''Çektiğim bu ağrının şerrinden Allah'ın izzeti ve her şey üzerindeki kudretine sığınırım'' desin. ''

 

[Hasen]

 

Heysemi (8466) der ki: "Hadisi İmam Ahmed ve Taberani rivayet etmiştir.

Senedinde yer alan Ebu Ma'şer Necih güvenilir görülmekle beraber, büyük bir cemaat zayıf kabul etmiştir. Güvenilir sayılması gevşektir. Kalan ravileri güveni.lir kimselerdir." Doğru rivayet, bir sonrakidir.

 

 

2. Osman b. Ebi'l-As

 

19586 (1) Osman b. Ebi'l-As der ki: Beni helak edecek kadar ağır bir rahatsızlığımdan dolayı Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e geldim. Bana: ''Sağ elini ağrıyan yerine yedi defa sür ve her sürüşte: ''Çektiğim bu ağrının şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım'' deli buyurdu. Dediğini yaptığım zaman Allah ağrımı giderdi. Hala aileme ve başkalarına böylesi durumlarda bunu yapmalarını söylerim.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Malik 2/942 (9), Ebu Davud 4/12 (3891), Tirmizi 4/408 (2080, "hasen sahih"), İbn Mace (2/1163) ve Nesai, es-Sünenu'!-kübra'da '(7546) rivayet ettiler.

 

 

 

19587 (2)- Osman b. Ebi'l-As der ki: Beni helak edecek kadar ağır bir rahatsızlığımdan dolayı Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beni ziyarete geldi. Bana: ''Sağ elini ağıran yerine yedi defa sür ve her sürüşte: ''Çektiğim bu ağrının şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım'' deli buyurdu. Dediğini yaptığım zaman Allah ağrımı giderdi. Hala aileme ve başkalarına böylesi durumlarda bunu yapmalarını söylerim.

 

[Sahih]

 

 

 

19588 (3)- Nafi' b. Cübeyr bildiriyor: Osman b. Ebi'l-As, Hz. Peyganıber (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in yanına gitti ve neredeyse kendisini yataklara düşürecek bir ağrıdan şikayette bulundu. Söylediğine göre Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem) kendisine şöyle buyurmuştur: ''Sağ elini ağıran yerinin üzerine koyup yedi defa sür ve her sürüşte: ''Çektiğim bu ağrının şerrinden Allah'ın izzet ve kudretine sığınırım'' de. ''

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ