MÜSNED-İ HANBEL

TALAK / BOŞAMA

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

30- Kadının, Kocasının Malından infak Etmesi

 

1. Hz. Aişe

 

18423 (1) Hz. Aişe der ki: Hind, Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Şu yeryüzünde Allah'ın en çok senin aileyi zelil kılmasını isterdim. Ancak şimdi yeryüzünde Allah'ın en çok senin aileni aziz kılmasını istiyorum" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Canım elinde olana yemin olsun ki muhabbetin daha da artacak'' buyurdu. Sonra Hind: "Ey Allah'ın Resulü! Ebu Süfyan eli sıkı birisidir. İzni olmadan malından ailesine harcama yapmamın bir sakıncası var mı?" diye sorunca, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aşırıya kaçmadıktan sonra onlara harcama yapmanda bir sakınca yoelbuyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Buhari, menakib 7/141 (3825) rivayet etti.

 

 

 

18424 (2)- Hz. Aişe bildiriyor: Hind binti Utbe geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Ebu Süfyan cimri birisidir. Haberi olmadan kendisinden aldıklarım dışında bize bir şey vermiyor" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aşırıya kaçmadan sana ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

 

18425 (3)- Hz. Aişe bildiriyor: Hind: "Ey Allah'ın Resulü! Ebu Süfyan cimri birisidir. Eve getirdiklerinden başka herhangi bir malım yok" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aşırıya kaçmadan sana ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, cihad 3/29 (2578), İbn Ebi Şeybe, cihad 12/508 (15435), İbn Mace, nikah 1/636 (1979) ve İbn Hibban (s. 318, no. 1310) rivayet ettiler.

 

 

 

18426 (4)- Hz. Aişe der ki: Hind, Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Ebu Süfyan cimri birisidir. Haberi olmadan kendisinden aldıklarım dışında bana ve çocuklarıma yetecek kadar bir şey vermiyor" dedi. Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Aşırıya kaçmadan sana ve çocuklarına yetecek kadarını alabilirsin'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ