MÜSNED-İ HANBEL

TALAK / BOŞAMA

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

DEVAM: 1- Boşanmanın Gerektiğinde Caiz, Gerekmediğinde Mekruh Olması

 

2. Abdullah b. Ömer

 

18177 (1) Hamza b. Abdullah b. Ömer, babasından bildiriyor: Babam Ömer'in lıoşlanmadığı bir kadınla evlenmiştim. Bana: "Onu boşa!" dedi, ama kabul etmedim. Gidip Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e şikayet ettiğinde bana: ''Babanın sözünü dinle!'' buyurdu.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud (4/499), Tirmizi (2/217) ve İbn Mace (1/329) rivayet ettiler.

 

 

 

18178 (2)- Hamza b. Abdullah b. Ömer, babasından bildiriyor: Benim sevdiğim, ama babamın hoşlanmadığı bir kadınla evlenmiştim. Babam onu boşamamı söyledi, ama ben reddettim. Bunun üzerine babam Nebi'e (Sallallahu aleyhi ve Sellem) geldi ve: "Ey Allah'ın Resulü! Abdullah b. Ömer hoşlanmadığım bir kadınla evli. Boşamasını söyledim, ama kabul etmedi" dedi. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) bana: ''Ey Abduffah! Karını boşa!'' buyurunca da boşadım.

 

[Sahih]

 

22276 (2)'de tekrar edecektir.

 

 

 

18179 (3)- Hamza b. Abdullah b. Ömer, babasından bildiriyor: Benim sevdiğim, ama babamın hoşlanmadığı bir kadınla evlenmiştim. Babam onu boşamamı söyledi, ama ben reddettim. Nebi (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gidip şikayette bulununca Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beni çağırdı ve: ''Ey Abdullah! Karını boşa!'' buyurdu. Ben de onu boşadım.

 

[Sahih]

 

22275 (l)'de tekrar edecektir.

 

 

 

18180 (4)- Hamza b. Abdullah b. Ömer b. el-Hattab, babasından bildiriyor: Babam Ömer'in hoşlanmadığı bir kadınla evlenmiştim. Bana: "Onu boşa!" dedi, ama kabul etmedim. Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'e gidip şikayette bulununca Allah Resulü (Sallallahu aleyhi ve Sellem) beni çağırdı ve: ''Ey Abdullah! Karını boşa!'' buyurdu. Ben de onu boşadım.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ