MÜSNED-İ HANBEL

NİKAH

 

ANA SAYFA      Kur’an      Hadis      Sözlük      Biyografi

 

52- İkinci ve üçüncü Günde Düğün Yemeği Vermenin Hükmü

 

1. Zuheyr b. Osman

 

17990 (1) Abdullah b. Osman es-Sekafi der ki: SakiFten kendisine Zuheyr b. Osman denilen kör bir adam vardı. -Katade: "Kendisi için iyi biri veya hakkında hayırlı şeyler söylenen biri vardı" dedi- Bu kişi Allah Resulü'nün (Sallallahu aleyhi ve Sellem): ''Birinci gün düğün yemeği vermek bir görevdir. İkinci gün ise bir iyiliktir. üçüncü gün ise bir nam ve riyadır'' buyurduğunu söyledi.

 

[Sahih]

 

Diğer tahric: Ebu Davud, at'ime 3/341 (3745), İbn Mace, nikah 1/617 (1915), Darimi, at'ime (2/105), Taberani, M. el-Kebir 5/272 (5306) ve Beyhaki (7/260) rivayet ettiler.

 

 

 

17991 (2)- Abdullah b. Osman es-Sekafi der ki: Sakiften kör bir adam vardı. -Katade: "Kendisi için iyi biri veya hakkında hayırlı şeyler söylenen biri vardı. Adı Zuheyr b. Osman değilse isminin ne olduğunu bilmiyorum" dedi- Bu kişi, Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in şöyle buyurduğunu söyledi: ''Birinci gün düğün yemeği vermek bir görevdir. İkinci gün ise bir iyiliktir. üçüncü gün ise bir nam ve riyadır.''

 

[Sahih]

 

 

 

17992 (3)- Abdullah b. Osman es-Sekafi der ki: Sakiften kendisi için iyi biri veya hakkında hayırlı şeyler söylenen Ma'rüf adlı kör bir adam vardı. Bu kişi Resulullah (Sallallahu aleyhi ve Sellem)'in: ''Birinci gün düğün yemeği vermek bir görevdir. İkinci gün ise bir iyiliktir. üçüncü gün ise bir nam ve riyadır'' buyurduğunu söyledi.

 

[Sahih]

 

 

SONRAKİ